Зареждане

Алекс Перейра срещу Иржи Прохазка в UFC 295 през ноември

Алекс Перейра срещу Иржи Прохазка в UFC 295 през ноември
Публикувано на: Септември 21, 2023 в 09:04 ч
Двама от най-добрите бойци в полутежката в UFC ще се бият за златото в "Медисън Скуеър Гардън".

Бившият шампион в полутежка категория Иржи Прохазка и бившият шампион в средна категория Алекс Перейра ще се бият за вакантната титла в полутежка категория в главното събитие на UFC 295 на 11 ноември в Ню Йорк, съобщи президентът на UFC Дана Уайт в социалните мрежи.

Поясът в полутежка категория беше освободен от Джамахал Хил през юли поради скъсан ахилес. Според ESPN Перейра е класиран под номер 2 в полутежка категория след Хил, а Прохазка е без ранг (поради неактивност).

Прохазка (29-3-1) не се е бил, откакто победи Глоувър Тейшейра, за да спечели пояса на UFC в лека тежка категория на UFC 275 през юни 2022 г. Роденият в Чешката република боец се отказа от титлата през ноември миналата година поради контузия на рамото. 30-годишният Прохазка е 3-0 в UFC с три завършвания и като цяло има 13 поредни победи, като през този период има само едно съдийско решение.

Перейра (8-2) се премести в полутежка категория и победи бившия шампион Ян Блахович чрез разделено решение на UFC 291 през юли. Бразилецът, който живее и тренира в Кънектикът, нокаутира Израел Адесаня на UFC 281 през ноември миналата година в MSG, за да спечели титлата в средна категория, но Адесаня го нокаутира, за да си върне пояса на UFC 287 през април. 35-годишният Перейра е спечелил пет от шестте си двубоя в UFC.

Джон Джоунс ще защитава титлата на UFC в тежка категория срещу бившия шампион в тежка категория Стипе Миочич в битка в главното събитие на UFC 295.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес