Зареждане

А. Емеляненко ремонтира църква, защото е истински християнин

А. Емеляненко ремонтира църква, защото е истински християнин
Публикувано на: Януари 29, 2024 в 09:00 ч
ММА боецът Александър Емеляненко, заедно с ръководителя на Международната боксова асоциация (IBA) Умар Кремльов, обявиха, че ще помогнат за възстановяването на православния храм на Йоан Кръстител в Москва. Наскоро Емеляненко публикува видео от Медина, вторият свещен град за мюсюлманите.

Тогава започна да се говори, че Александър е приел исляма. Спекулациите се засилиха, защото той прекара 6 месеца в Ингушетия, където лекуваше своя алкохолизъм. Емеляненко си пусна брада и махна мустаците, а така правят мюсюлманите. Братът на Фьодор Емеляненко нито потвърди, нито отрече, че е приел исляма.

Той дори каза, че вече се казва Абубакар. Явно Емеляненко просто е търсил внимание, защото най-накрая излезе с позиция по темата с религията му. В социалните мрежи Александър сподели, че ще помага за ремонта на църква, защото е истински християнин.

"Аз, като истински християнин, вярвам, че трябва да помогна за възстановяването на храма за всички християни, които искат да се молят в него. Вярвайте на Светото писание, а не на слухове.", каза Емеляненко във видео, публикувано в социалните мрежи.

Емеляненко има 38 ММА битки, в които записа 28 победи (20 с нокаут), 9 загуби и 1 равенство. През януари той подписа договор с ММА лигата Урал ФК. 



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес