Зареждане

55-годишен руски ММА боец удуши майстор на спорта по ръкопашен бой

55-годишен руски ММА боец удуши майстор на спорта по ръкопашен бой
Публикувано на: Март 19, 2023 в 07:00 ч
Най-възрастният боец в историята на UFC беше на 51 години.

Този боец беше Рон ван Клийф, който влезе в клетката през 1994 година на UFC 4 и загуби от легендата Ройс Грейси в първия рунд. Вече е невъзможно от UFC да позволят на толкова възрастен боец да влезе в клетката им.

Този рекорд може да остане завинаги, но в Русия има боец, който продължава да се бие, въпреки че отдавна е преминал границата от 50 години.

Николай Сюткин вече е на 55 години и на турнира Gladiator Fighting Championship победи 41-годишния майстор на спорта по ръкопашен бой Пьотър Доценко, който тренира в клуба Peresvet заедно с Александър Шаблий. Сюткин удуши Доценко във втория рунд с триъгълник.

Реферът Армен Ананян спря битката, когато видя, че Пьотър се предава. Сюткин се завърна в ММА през лятото на 2022 г. след 5 години бездействие. При завръщането си през 2022 г. Николай се срещна с млад боец и загуби с технически нокаут за 30 секунди.

В статистическите бази данни на Sherdog и Tapology Сюткин има само 12 битки (5 победи и 7 загуби), като последните 2 битки не са включени в рекорда. Като ги вземем предвид, то статистиката на Сюткин е 6-8 в ММА.

И докато много хора на тази възраст нямат живец в себе си, то Сюткин продължава да се бие и да побеждава. Ето видео от битката:





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес