Зареждане

18-0! Умар Нурмагомедов с трудна победа над Кори Сандхаген

18-0! Умар Нурмагомедов с трудна победа над Кори Сандхаген
Публикувано на: Август 4, 2024 в 01:23 ч
Умар Нурмагомедов успя да се справи с Кори Сандхаген.

Двамата бойци оглавиха събитието UFC on ABC 7, което се проведе в Абу Даби. Битката им беше в категория петел и за определяне на претендент за титлата. Нурмагомедов се затрудни сериозно, но въпреки това успя да надиграе Сандхаген, който не се представи лошо. И двамата прекараха 5-те рунда в клетката, след което Умар спечели с решение - (50–45, 49–46, 49–46).

В първия рунд Умар успя да събори Кори и да му вземе гърба. Сандхаген се измъкна и двамата разменяха лоу кикове от дистанция. Умар натискаше с опити за събаряне, но Кори се защитаваше доста добре. В края на рунда Нурмагомедов го събори, а Кори се претъркули, но дагестанеца му взе гърба. 

Във втория рунд двамата пак започнаха с лоу киковете. Кори се пазеше от събарянията, а Умар търпеливо го чакаше да сгреши. В последната минута Нурмагомедов го свали на земята и опита да го нагласи за събмишън, но не успя. Кори се изправи, но Нурмагомедов пак го събори. Кори пак стана на крака, но вероятно загуби първите два рунда. 

В третия рунд размените и внимателната игра продължиха. Нурмагомедов се отличи със събаряния и в този рунд. Той успя да вземе гърба на Кори, но времето изтече. До момента Умар има няколко събаряния в битката, както и с малко повече удари във всеки от рундовете. Въпреки това битката е доста оспорвана.

В четвъртия рунд Нурмагомедов беше по-активният боец. Той вкарваше лоу кикове и джабове. Кори също беше в битката, но Нурмагомедов изглеждаше по-добре. В края Умар го свали на земята и го контролира. В този рунд Нурмагомедов надигра Сандхаген и в стойка, и на земята.

В последния рунд Нурмагомедов се представи с доминация. Кори го заплаши два пъти със събаряне, но Умар се защити. В последните 2 минути Нурмагомедов пренесе битката на земята и контролира Кори до края на срещата. Така Умар завърши битката с над 4 минути контрол, 5 събаряния и повече удари от американеца. 

Съдиите отсъдиха единодушно за Нурмагомедов - (50–45, 49–46, 49–46). Това е 18-та поредна победа за Умар, който остана непобеден. Той си пожела шанс за титлата срещу победителя от битката между Шон О'Мали и Мераб Двалишвили, които се бият през септември в Лас Вегас.

Сандхаген призна, че Умар е бил по-добрият и се раздели със серия от 3 победи.








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес