Зареждане

White: Aldo се оттегли, защото не можеше да свали килограми, контузията която показа е стара

White: Aldo се оттегли, защото не можеше да свали килограми, контузията която показа е стара
Публикувано на: Юли 11, 2015 в 16:00 ч

Президентът на UFC, Dana White направи доста скандално изказване по повод оттеглянето на Jose Aldo от UFC 189. Официално бе съобщено, че Aldo се оттегля заради счупване в реброто, което получи по време на спаринг. White сега обаче обяви нещо съвсем различно.
 
"Трябва да ви кажа, че снимките, които той пусна в интернет и всички видяхте, са на негова стара контузия. Това беше стара контузия. Сегашната му травма бе само охлузване на реброто, а не счупване. Имаше охлузване на реброто и хрущялите. Най-големият проблем тук не беше самият двубой, а свалянето на килограми.

Той трябваше да свали някъде около 10 килограма и заради охлузването нямаше как да го направи по начина, по който по принцип го прави. Страхуваше се, че нямаше да може да влезе в категорията. Това беше истинският проблем. Но той не е имал счупено ребро. Беше само охлузване. Всяка рентгенова снимка, която той публикува е на стара негова контузия.

Него не го преглеждаха само лекари на UFC. Бяха трима различни лекари."

Бразилският ортопед д-р Rickson Moares обаче беше първият лекар, който постави диагноза на Aldo за счупени ребра и я потвърди.
 
"Трудно е за един лекар да потвърди контузия, гледайки само медицинския доклад," каза д-р Moares. "Но Aldo имаше счупено ребро и то много ясно се вижда от ядрено-магнитния резонанс.

Прегледах Aldo, когато те се съмняваха в контузията и той имаше точно такава контузия."

Очаква се Aldo да се бие с победителя от Chad Mendes и Conor McGregor, които ще се срещнат този уикенд в UFC 189.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес