Зареждане

Wanderlei Silva направи изявление за контузията си

Wanderlei Silva направи изявление за контузията си
Публикувано на: Юни 24, 2010 в 16:42 ч

Wanderlei Silva направи официално изявление, след като трябваше да се откаже от планирания си двубой срещу Yoshihiro Akiyama, след като е смятал да се бие с проблеми в коляното, но е счупил и три ребра на тренировки.

"Преди две седмици усетих болка в коляното, докато тренирах борба. Направиха ми ЯМР и трима лекари ми казаха, че има разкъсвания там. Взимах лекарства, които да притъпят болката, но въпреки това не усещах добре коляното си, но си казах 'Не, тази битка е много важна за мен' и продължих да тренирам.

Щях да се бия независимо от това. Миналия петък, по време на спаринг, контузих ребро. Беше много болезнено и следващия ден си напарвих рентген и ЯМР. Откриха ми три счупени ребра.

След толкова години двубои, тялото ми ме накара да спра този път. Това е много, много, много труден момент за мен. Това е моя живот, моята работа и вече бях вкарал много време и усилия при подготовката ми за този двубой. Не можете да си представите колко много исках да се бия. Тогава ще е рождения ми ден и много приятели и роднини от Бразилия и света щяха да дойдат да ме гледат, а сега не мога да се състезавам.

Извинявам се на моя опонент. Надявам се да можем да се бием в близкото бъдеще... Сега разбрах, че трябва да оперирам и коляното си. Нямам друг избор. Ще бъда 100% готов и ще се бия още много години."

Все още не се знае кога Silva ще може да се завърне към състезанията, а Akiyama ще изиграе насрочения си двубой, след като Chris Leben се съгласи да уачаства в UFC 116.

wanderlei silva ufc mma

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес