Зареждане

WAMMA: Arlovski vs. Barnett – победителят в битка за титлата срещу Emelianenko

WAMMA: Arlovski vs. Barnett – победителят в битка за титлата срещу Emelianenko
Публикувано на: Август 9, 2008 в 23:57 ч


Победителят от "Affliction: Day of Reckoning", което ще се проведе на 11 октомври и изправя един срещу друг Andrei Arlovski и Josh Barnett, в действителност ще отправи директен изтрел към титлата. Спечелилият този двубой, ще се срещне с шампиона при тежката категория от WAMMA, Fedor Emelianenko по-късно тази година.

 

Вицепрезидентът на Affliction, Tom Atencio подметна възможността, откакто Barnett замени Emelianenko при наближаващото събитие, а и направеното изявление за пресата от Световният ММА Съюз, че двубоят Arlovski срещу Барнет, ще бъде битка за елиминация в WAMMA.

 

Arlovski в момента е класиран 3-ти, при тежката категория, а Barnett  4-ти.

 

"Day of Reckoning" ще се проведе в Thomas & Mack Center в Las Vegas. Три предварителни борби ще бъдат показани на живо по HDNet.

 

Fedor Emelianenko

 

“Не можем да бъдем по-развълнувани от колкото сме сега, от това, че ще можем да видим Andrei Arlovski и Josh Barnett един срещу друг в спор за правото да се срещнат с Fedor в битка за титлата на WAMMA при тежката категория.", заяви президент на WAMMA CEO Dave Szady в съобщение за пресата.

"В духа на безспорните поддръжници, ние сме щастливи, че двама от бойците, които безспорно заслужават правото да се борят с Fedor, ще се срещнат с него."

 

Съобщението за пресата, гласи: "Победителят, ще има правото да се срещне в битка с Emelianenko, при първата му защита на титлата, по-късно тази година.”

 

Тази битка навярно ще стане под банера на Affliction, въпреки че организацията тепърва ще обяви по-подробни детайли, относно третото шоу.

 

Emelianenko е трябвало да се бори с Arlovski на предстоящото събитие от 11-и октомври, но известният руски боец, с гордост трябваше да отстъпи мястото си на Barnett, поради контузия на ръката.

 

WAMMA (World Alliance of Mixed Martial Arts), оформи през ноември миналата година, първата (само-обявена) одобряваща група по MMA, с основна цел - създаването на по-широко представяне на спортиста, като по този начин се осигурява възможност, ММА бойците, да бъдат забелязани от поддръжници от цял свят, независимо от категорията в която се борят.

 

Много промоутъри са обединили сили с WAMMA, с изключение на най-важният от тях. UFC, както и неговата сестра WEC, не показват почти никакъв интерес за работа с организацията.

 

Досега, усилията на WAMMA, са били насочени само към тежката категория, като именно поради това, Affliction има половината от топ 10 бойците в света.

MMA Bulgaria

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес