Зареждане

Valentina Shevchenko заяви защо според нея Amanda Nunes се оттегли от UFC 213

Valentina Shevchenko заяви защо според нея Amanda Nunes се оттегли от UFC 213
Публикувано на: Август 18, 2017 в 18:00 ч
 
Шампионката на UFC в категория петел Amanda Nunes и топ претендентката Valentina Shevchenko ще се срещнат на UFC 215, от втори опит.
 
Nunes и Shevchenko се срещнаха за първи път през март миналата година, където Nunes спечели с близко единодушно съдийско решение. След това двете бяха готови да се бия в главното събитие на UFC 213 през юли, но Nunes се оттегли в деня на мача, след като се почувства зле.
 
С реорганизирането на битката за титлата, Chris Taylor разговаря с Shevchenko в сряда, преди много очаквания реванш на 9-ти септември.
 
Taylor: След като мачът на UFC 213 срещу Nunes пропадна, поради оттеглянето на шампионката, чувствате ли сега, че имате допълнителна мотивация за UFC 215.
 
Shevchenko: Всеки път целта ми е една и съща. Целта ми е да бъде шампион. Бях толкова близо през юли, само на няколко часа от битката (анулирането бе обявено). Но си помислих: "Добре, не се случва сега, но моментът ще дойде". Сега имаме дата, два месеца след 8-ми юли. Това е идеалното време (UFC 215). Успях да си почина малко и сега се върнах за тежки тренировки. Но за мен, що се отнася до мотивацията, всеки път съм мотивирана. Нямам нужда от нещо допълнително, защото винаги мога да се мотивирам сама.
 
 
Taylor: Какво мислиш за извинението на Amanda Nunes, за да не се бие в UFC 213?
 
Shevchenko: Знаеш ли, не вярвам на нейната причина и това, което каза тя, е, че е инфекция на синусите или каквото там каза. Не вярвам, че това е истинската причина. Мисля, че по-вероятната истина е, че тя се опитваше рязко да свали килограми в последните 24 часа, а това е твърде тежко за организма. Вероятно се чувстваше много слаба.
 
Shevchenko продължи:
 
"Например, очевидно, когато имате някакъв проблем със здравето си, отивате при лекар и казвате: "Имам еди-какъв си проблем". Но тя не каза нищо подобно. След това, разбира се, лекарят я прегледа и всичко беше наред, лекарят и позволи да се бие, но тя не се чувстваше добре... Поради свалянето на килограми. Ето защо съм сигурна, че истинската причина за оттеглянето е рязкото намаляване на телесната маса.
 
 
Taylor призна, че е трудно да се повярва, че Nunes е получила разрешение от лекарите да се състезава в UFC 213, но се е отказала да направи това поради настинка.
 
Shevchenko: Да, като спортист се подготвяш за всичко. Знаете какво ви очаква и с какви проблеми можете да се сблъскате. Подготвяте се за битка. Но в този случай изглежда, че тя не е била подготвена.
 
Кой очаквате да спечели битката за титлата на UFC в категория петел между Amanda Nunes и Valentina Shevchenko?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес