Зареждане

Скандалът с уредени мачове в UFC се разраства

Скандалът с уредени мачове в UFC се разраства
Публикувано на: Април 20, 2017 в 10:24 ч
 
Продължават разкритията около невероятния скандал, свързан със залагания и опит за уреждане на двубой от 2015 година, когато UFC проведе събитие в Южна Корея.


Тогава скоро преди срещата между корееца Tae Hyun Bang и американеца Leo Kuntz, изведнъж коефициентите за победа внезапно и необяснимо бяха променени в полза на Kuntz.

Въпреки това, в последствие Bang постигна успех чрез съдийско решение, но разкритията за това, което се е случило преди срещата, продължават. А те са повече от скандални.

Оказва се, че преди срещата Bang е бил потърсен от местни гангстери, които са го убедили да загуби нарочно мача. Въпросните хора са наричани от полицията “брокери по залаганията”, като те са заложили масивните 2 милиарда южнокорейски вона (равняващи се на 2 милиона долара) в полза на Kuntz. Междувременно на Bang са били платени 100 милиона вона, за да може той да загуби срещата.

В последствие Bang залага половината от тях на Kuntz, а всичките тези огромни суми, заложени в полза на американеца, водят и до внезапната промяна на коефициента в негова полза.

Както и може да се очаква, всичко това привлича вниманието на UFC, които бързо започват да разпитват Bang за ситуацията. Разбирайки, че и в двата случая е прецакан, кореецът все пак решава да се бие и в крайна сметка печели мача.

В следствие на това, корейският боец получава не малко смъртни заплахи от сенчестите фигури, които губят огромни суми пари заради решението му да не пада умишлено. В резултат на това, Hyun Bang отива в корейската полиция, която вече води масивно разследване на случая.

Развитието по него продължава. Журналистът Chris Taylor успя да научи, че и друг боец от UFC е бил потърсен от същите фигури, които са потърсили Bang. Той също е бил окуражаван да загуби срещата си умишлено. Неговата идентичност все още не е обявена, нито се знае, дали той в крайна сметка е приел подкупа.

Полицията на Южна Корея пък предприе драстични мерки, преди случаят да бъде решен. Bang и въпросният друг боец вече са с официални забрани да напускат страната. Съобщава се, че има и бивш боец от UFC, който е организирал въпросните срещи между бойците и сенчестите фигури. Един от въпросните “брокери” също е със забрана да напуска страната.

Очакваме още развитие по този, несъмнено, огромен скандал, свързан с незаконни залагания в UFC.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес