Зареждане

Randamie се завръща в категория "петел" след операцията

Randamie се завръща в категория "петел" след операцията
Публикувано на: Май 30, 2017 в 12:00 ч
 
Одисеята на UFC в категория "перо" при жените продължава.
 
Организацията реши да добави още една дивизия при жените (категория "перо"), след като Cris Cyborg се наложи да смъкне значително теглото си, за да се бие с непобедената шампионка по това време Ronda Rousey, но това така и не се случи. Въпреки това Cyborg се нуждаеше от време, за да се възстанови от бруталните съкращения на теглото си. Така че UFC продължи напред без нея, като изправи Germaine de Randamie, която бе извън първите 10 в категория "петел", срещу Holy Holm, която бе с две поредни загуби в същата категория. Randamie спечели и задържа титлата, засега.
 
Междувременно на Cyborg бе предписано лекарство, за да може да възстанови нормалното функциониране на ендокринната си система, което бе отбелязано от анти-допинговата полиция и бе разгледано като - ретроактивна терапевтична употреба.
 
За да добави още смут в дивизията, Randamie съобщи в своя Instagram профил, че се връща обратно в категория "перо", вмъквайки и употребата на допинг на Cris Cyborg.
 
"Битката между мен и Cyborg ми бе предложена миналия ноември. Дори тогава имах съмнения, но приех да се бия. Cris отхвърли тази оферта, защото не можеше да качи нужните килограми за период от 12 седмици. Месец по-късно тя бе посетена от USADA и не е преминала теста. Останалата част от историята е известна."
 
"Вярвам, че ако искаш да си голям спортист трябва да го постигнеш без забранени средства, които могат да повлияят на мускулната ти маса. Аз, като топ атлет, винаги съм тренирала здраво, следяла съм хранителния си режим и посветих 18 години от живота си на спорта, без да използвам нито едно средство, което не е позволено."
 
"Имам среща с доктора си на 14 юни, тогава ще решим дали да се подложа на операция или не. Тази опция също трябва да се има в предвид, защото има вероятност сухожилията ми да причинят такива щети, че да не мога да използвам ръката си оптимално."
 
Добавяйки още по-голямо объркване, президентът на UFC Dana White неотдавна обяви решението си да добави още една категория при жените, до 56 килограма (така категориите ще станат четири), която ще бъде решена по време на сезона на The Ultimate Fighter.
 
"Мисля, че има достатъчно талантливи жени, които да напълнят три добри категории", каза той.
 
Това може да означава, че създаването на категория "перо" може да пропадне.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес