Зареждане

Quinton "Rampage" Jackson пледира "виновен"

Quinton "Rampage" Jackson пледира "виновен"
Публикувано на: Януари 10, 2009 в 02:28 ч

Вчера /петък/, Quinton "Rampage" Jackson, пледира "виновен" по обвинение в избягване на полицейски арест и въвличане на полицията в преследване, през месец юли 2008 година в Южна Калифорния. 
 
Jackson се договори за споразумение с окръжния прокурор на Ориндж Каунти, като в замяна на това, той трябваше да се признае за виновен. Като част от договореното споразумение, Jackson ще трябва да плати реституция за извършеното от него престъпление, да премине тест и оценяване на психичното му състояние, както и да изработи 200 часа обществено полезен труд. 

 

Quinton "Rampage" Jackson


 
Окончателното решение на съда е насрочено за 7 януари, 2010 година.
 
Jackson все още може да бъде осъден на до шест месеца затвор и пробация, ако не изпълни условията по споразумението, преди 7 януари 2010.
 
Токсикологичните тестове не показват, че Jackson е бил под влиянието на забранени вещества в момента на инцидента. Въпреки това, специалистите са на мнение, че той страда от делириум по време на шофиране.

 

Според лекарите, "делириум" се определя като: "внезапно тежко състояние на объркване и бързи промени в мозъчната функция, понякога довеждащи до халюцинация и хиперактивност, по време на които, с пациентът е невъзможен нормален контакт."

 

Jackson беше задържан на 15 юли 2008 г., след като въвлече полицията, в диво преследване с висока скорост в Калифорния, през Cosa Mesa до Newport Beach. 

 

Тогава Jackson удари две коли и игнорира всички разпоредби на полицията, да отбие и да спре. Шофирайки бясно и говорейки в същото време по мобилния си телефон, той удря колите, докато всячески се опитва да избяга от полицията, като за малко не блъска и пешеходци, насочвайки джипа си към тротоара. Освен всичко това, Jackson премина на червен светофар няколко пъти, преди окончателно да бъде спрян от органите на реда.

 

По-късно Jackson обясни, че се е опитвал да спаси живота на свой приятел.

 

Ако Jackson не беше приел споразумението с прокурора, той можеше да бъде осъден на три години затвор.

ММА новини

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес