Зареждане

Jamie Varner се оттегля и има един съвет към младите

Jamie Varner се оттегля и има един съвет към младите
Публикувано на: Март 23, 2015 в 14:00 ч

Бившият шампион на WEC в леката категория и топ боец в UFC, Jamie Varner се оттегли от ММА на 30-годишна възраст заради множество травми в главата.
 
"Кариерата ми се съкрати, защото правих спаринги три дни в седмицата с по-големи опоненти - Ryan Bader, Aaron Simpson, Carlos Condit. Това бяха моите спаринг партньори от 2006 до 2010. Имах доста травми в главата само от спарингите с тези големи момчета.

Ако можех да дам един съвет на младите бойци, ето какъв е той - вие сте бойци, не е нужно да правите спаринги, за да се докажете колко сте корави. Правете спаринг по веднъж в седмицата.

Спарингът е инструмент, чрез който се проверява игровия план, вижда се на какво кондиционно ниво сте. Не е нужно да правите спаринг три пъти в седмицата, за да докажете колко сте корави. Щом се състезавате в UFC, очевидно е че сте корави... Това е причината кариерата ми да е толкова кратка.

Но знаете ли? Имах страхотна кариера. Имах големи победи. Доволен съм от това, което постигнах.

Протекторите за глава ви пазят от аркади, но ударите си ги поемате въпреки всичко. Доста често носих протектори за глава. Бил съм нокаутиран само веднъж от всичките си 35 двубоя. Но всичките травми, които съм имал по време на спаринг са били с протектор за глава. С него пак може да получите сътресение, пак може да бъдете нокаутиран. С или без него, не прекалявайте със спаринга.

Определено трябва да носите протектор за глава. Той обира от ударите поне малко. Правете спаринг с 16 oz ръкавици. Не е нужно да се биете с малките ММА ръкавици. Това ще помогне на хората да имат дълга кариера."
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес