Зареждане

GSP: Дори Conor е прецакан с парите от страна на UFC

GSP: Дори Conor е прецакан с парите от страна на UFC
Публикувано на: Декември 1, 2016 в 12:00 ч
 
Легендарният Georges St-Pierre е един от хората, които представиха ММААА - нова Асоциация на бойците, чиято основна цел ще бъде защитаването на техните права и борбата за по-добри условия.


Една от задачите пред ММААА ще бъде предоговаряне на някои финансови условия между бойците и UFC, включително и разпределянето на печалбите, които в настоящия момент не са особено добри за атлетите.

“В повечето други спортове, разпределението на приходите е 50-50 между промоутъра и атлета. Тук в UFC, ние имаме 8% за бойците. Това не е честно за топ атлетите на UFC. Дори и Conor McGregor не получава справедлив процент, нито пък това, което би трябвало да получи”.

Въпреки че надали Conor се оплаква особено, имайки предвид, че той заработи 3 милиона долара при победата си над Nate Diaz, както и вероятно повече в срещата с Eddie Alvarez.

Според GSP обаче, при по-честна договорка между атлетите и UFC, дори и неговият дял би трябвало да бъде значително по-висок.

Georges St-Pierre също така сподели мнение, че по всяка вероятност UFC ще сторят всички по силите си, за да попречат на Conor McGregor да се присъедини към ММААА. А причините за това са съвсем обясними. С “The Notorious” в редиците си, мощта на ММААА при преговори с UFC ще нарасне значително.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес