Зареждане

Georges St. Pierre: 'Време е да извървим пътя докрай'

Georges St. Pierre: 'Време е да извървим пътя докрай'
Публикувано на: Юни 3, 2011 в 10:00 ч

Шампионът на UFC в полусредна категория Georges St. Pierre ще търси своята втора победа над отбора на Cesar Gracie в двубой срещу шампиона на Strikefroce Nick Diaz. Мега-сблъсъкът между двамата бойци е предвиден за 29 октомври в Лас Вегас, Невада. Двубоят се очертава да е първият в историята между двама действащи шампиони на промоутърските марки UFC и Strikeforce.

St. Pierre се завръща след победа в пет рундов мач срещу съотборника и спаринг партньора на Diaz Jake Shields. Shields не успя да детронира канадеца на UFC 129 през април в Торонто.

Срещата между двамата бе беляза от неволно бъркане на Shields в окото на GSP. Но доста от феновете не останаха особено очаровани от представянето на "Rush", заради предпазливата игра.

Но сега на сцената се появява Diaz.

Лошото момче на Stirkeforce наскоро записа много важна победа над британския страйкър "Semtex" Daley чрез ТКО и по този начин запази титлата си. Но веднага след последния си двубой Diaz си пожела нови и по-големи предизвикателства.

За това внимавайте какво си пожелавате!

St. Pierre (22-2), е считан за един от най-добрите граплинг състезатели в света на смесените бойни изкуства, спечелил девет поредни защити на титлата си от април 2007 до април 2011. И многократно е заявявал, че би се изправил пред абсолютно всеки.


 

Ето какво заяви "Rush" по повод предстоящия мега-сблъсък:

"Развълнуван съм, защото много се изприказва относно това кой е по-добър от нас двамата. Diaz ме упрекна няколко пъти чрез медиите, че едва ли не избягвам двубой с него. Но вече всичко е сигурно. Време е да извървим пъта докрай, и да определим кой е най-добрият ММА боец в полусредна категория.

Предполагам ще се получи много зрелищен двубой. За мен не е важна титлата на Stirkeforce, единствената титла, която е важна за мен - това е на UFC. Тя винаги и винаги ще бъде най-престижната. UFC е като NFL на ръгбито, и купа "Stanley" на хокея. Нещото, което всеки професионален състезател желае да притежава.

Познавам стила на Diaz и съм доволен, че ще се бия с него. Харесват ми подобни двубои, хора, които притежават бойния дух и не се отказват до последно. Лично не се познаваме, но винаги е удоволствие да гледаш негов двубой в клетката.

Той ще покаже най-доброто от себе си, както и аз. Ще бъде страхотен двубой
."

Преди няколко дни президентът на UFC Dana White отрече слуховете за двубой между двамата и бе заявил, че има прекалено много за договаряне преди двубоят да стане реалност.

И само дни по-късно по всичко е готово за този двубой.

Diaz (25-7) ще направи своето завръщане в UFC, като за последно взе участие през ноември 2006 г. и записа победа над Gleison Tibau.

Georges St. Pierre срещу Nick Diaz в битката за най-добър ММА боец в полусредна категория?

Кой ще бъде? Diaz или GSP?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес