Зареждане

Felice Herrig: Ветераните в ММА често се подценяват

Felice Herrig: Ветераните в ММА често се подценяват
Публикувано на: Февруари 6, 2017 в 09:23 ч
 
32-годишната Felice Herrig е една от най-опитните жени в ММА. По време на своята 9-годишна кариера на боец, тя се е изправяла срещу някои от най-добрите в света.


Въпреки това, Herrig бе определяна като аутсайдер срещу 23-годишната ММА надежда Alexa Grasso на събитието UFC Fight Night 104.

Herrig обаче спечели срещата с Grasso, а след двубоя сподели мнение, че ММА ветераните често да подценявани за сметка на по-младите бойци. Победата й над Grasso обаче доказва, че тя все още не е за отписване.

“Със сигурност бях подценена. Винаги обаче се представям добре, когато съм аутсайдер. Тогава нямам нищо за губене. В моето съзнание знаех, че не съм аутсайдер. Имах едно лошо представяне преди това, но сега успях да се реванширам за това”.

През 2015 година Herrig загуби срещу по-младата Paige VanZant, като това бе нейното шесто поражение в кариерата й.

“Понякога казват, че това просто не е било твоята вечер. Но след години мачове, срещу VanZant вече нямаше какво да дам. Тотално бях износила тялото си. Просто се разпаднах. Поради това си взех 15-месечна почивка и работих със специалист, за да възвърна физическото си състояние и да бъда боецът, който зная, че мога да бъда. Хората ме оцениха по представянето ми в онзи двубой, но не се замислиха, че може би нещо не е било наред с мен. Казаха си, че съм твърде стара и съм приключила. Понякога ветераните в спорта се подценяват. Сега исках да докажа, че съм се завърнала по-силна отпреди”.

След две поредни победи, Felice Herrig пожела да си отмъсти на Paige VanZant за допуснатата загуба. Или да се изправи срещу Michelle Waterson, която победи именно VanZant в последния си двубой.

“Надявам се UFC да ми дадат Paige или Michelle Waterson. Тогава не го разгласих, но първоначално те ми предложиха да се бия с Waterson през декември, преди да ми отнемат този двубой и да го дадат на Paige.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес