Зареждане

Carlos Condit също надигна глас срещу сделката с Reebok

Carlos Condit също надигна глас срещу сделката с Reebok
Публикувано на: Август 2, 2016 в 18:00 ч
 
Още откакто президентът на UFC Dana White обяви, че компанията е сключила сделка с Reebok, според която спортният бранд става единствен спонсор на бойците в Октагона, това предизвика множество критики от страна на феновете и самите атлети.


И докато това партньорство изчисти спорта от визуална гледна точка, елиминирайки и възможността спонсори с неподходящи имена да се появяват в телевизионен ефир, бойците бяха ощетени от липсата на възможности да правят повече пари за себе си.

Вместо те да могат да преговарят със спонсори за това, какви пари биха получили за появата си на PPV събития или национален ефир, сега Reebok заплаща определени суми на атлетите, базирано на това колко двубои са имали те под логото на UFC. Carlos Condit е един от бойците, които говорят открито срещу сделката. Според него, в настоящата ситуация той и неговите колеги са задължени да живеят на принципа “битка за битка”, вместо да се радват на приходите, които получаваха преди сделката с Reebok.

“Нещо трябва да се направи. Сделката с Reebok отне голяма част от нашата сигурност и доведе до загубата на спонсори. Сега ние сме задължени да живеем от битка за битка, като вече нямаме този буфер между мачовете по отношение на финансовата сигурност, която спонсорите ни даваха. Намираме се в странна ситуация, човече”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес