Зареждане

Cain Velasquez прегази Junior dos Santos и е новият шампион

Cain Velasquez прегази Junior dos Santos и е новият шампион
Публикувано на: Декември 30, 2012 в 12:03 ч
 
За Cain Velasquez, отмъщението е сладко и се сервира студено и по безмилостен начин. Преди една година той претърпя нокаут загуба в 64-тата секунда на първия рунд от Junior dos Santos и тогава загуби титлата. Но преди броени часове мексиканецът взе своето отмъщение и в продължение на 25 минути доминираше изцяло вече бившия шампион JDS и си върна титлата обратно.

Новият шампион доминираше изцяло и съдиите дадоха огромна преднина в крайния резултат в негова полза: 50-45, 50-43, 50-44. След тази победа Velasquez се превърна едва в третия човек, който е печелил два пъти титлата в тежка категория, като преди него това направиха Randy Couture и Tim Sylvia.

След края на двубоя dos Santos буквално не приличаше на човек, цялото му лице бе насинено, множество аркади и огромен хематом.

"Тази вечер Cain бе по-добрият боец. Но както той каза в предишния ни двубой, ще се завърна и отново ще спечеля колана.", бяха думите на dos Santos след края на мача.

Според официалната статистика FightMetric, Velasquez е успял да нанесе 111 точни удара, докато Santos едва 66. Като във всеки рунд новият шампион води убедително по всички показатели.

До сега в кариерата си в UFC бразилецът бе свалян само два пъти чрез тейкдаунис за общо 13 секунди, докато по време на двубоя му с Cain бе свален цели 13 пъти.

Една година по-късно, Cain спечели титлата по впечатляващ начин и отново е шампион в тежка категория.

"Чувството е прекрасно," заяви новият шампион след края на двубоя. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес