Зареждане

Benson Henderson се завръща в Bellator през есента

Benson Henderson се завръща в Bellator през есента
Публикувано на: Април 30, 2017 в 08:26 ч

Бившият шампион в леката категория на UFC, Benson Henderson все още не е постигнал това, което очакваше, след като подписа договор с Bellator MMA миналата година. Той е със статистика 1-2 в новата за него организация, губейки важни битки срещу Michael Chandler и Andrey Koreshkov. "Smooth" обаче сподели, че са го мъчили стари травми и скъсани сухожилия, както и проблеми с менискусите.
 
"Контузията се появи два месеца преди двубоя с Andrey Koreshkov, но не мислих, че ще повлияе на представянето ми. Не исках да се оправдавам. В действителност не ми повлия. Успях да играя разумно и да тренирам както искам. Но при двубоя с Chandler нещата се влошиха. Постепенно ставаше все по-зле и накрая не можех да правя някои неща.

Нямах тренировъчен лагер - такъв какъвто ми се искаше, преди битката с Chandler. Не можех да поддържам формата си и разбрах, че е дошло време за операция."

33-годишният Henderson има статистика 5-4 в ММА, след като загуби титлата си в UFC от Anthony Pettis през 2013. Ако е имал проблеми в подвижността, ще е интересно да го видим след операцията, когато те би трябвало да са изчистени.
 
"Хирургът ми каза, че ще се възстановявам от 9 до 12 месеца, защото са скъсани няколко сухожилия и менискус. Препоръча ми по-дълъг период на почивка. Но аз съм оптимист.

Искам да се върна по-скоро. Оперирах се на 19 декември, а рехабилитацията ми започна през януари. Ако успея да се върна преди септември, ще е страхотно. Мисля си дори за края на юли или август."

Имайки предвид, че Henderson се би с Chandler в много оспорван и атрактивен двубой, бившият шампион на UFC има нужда от една или две победи, за да се върне отново в надпреварата за титлата.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес