Зареждане

Bellator Fighting Championships

Bellator Fighting Championships
Публикувано на: Април 2, 2009 в 06:15 ч

Bellator Fighting Championships, ще е първата по рода си промоция по смесени бойни изкуства (MMA), която ще бъде излъчвана на национално ниво в САЩ. 

 

Излъчването на новия ММА турнир в САЩ,  Bellator, което в превод от латински означава "войн", ще стартира по ESPN в началото на месец април (на 03.04). Освен в щатите, Bellator ще бъде излъчвана и по цял свят, чрез сключването на множество споразумения с различни световни медии. Централен фокус на Bellator, ще бъде реализацията на различните бойци и конкуренцията между тях. По този начин, изпълнителният директор и създател на промоцията Bjorn Rebney, цели да популяризира нов модел състезания по ММА, в които елитните бойци от световно ниво, сами ще контролират съдбите си.
 

 

В Bellator, бойците трябва да използват ръце, колена, лакти, крака и най-вече сърце, за да се определи кой ще се бори за световната титла. На ММА феновете ще бъдат представени двубои в общо четири категории, целящи да покажат както самите качества на бойците, така и тяхната индивидуалност. Накратко, Bellator ще е модерен MMA турнир, който събира в едно цяло, концепцията на свободните двубои, както и състезатели от световна класа, които да се борят за правото, един от тях да нарича себе си "световен шампион". Общия брой на състезателите, съревноваващите се в четирите категории, ще е 32-ма.
 

Осмина от бойците и от четирите категории, ще имат възможност да се борят за награден фонд от 175 000 долара.
 

"Много бих желал да видя това, което кара обикновен човек от улицата, да събере кураж и да пристъпи в пръстена", каза Bjorn Rebney. "Вие не знаете, нищо за тях, освен това, че се съревновават в ММА турнир. Кои обаче са те, защо те се конкурират?"
 

Rebney каза, че излъчването на двубоите от Bellator по ESPN, ще има за цел разпространение и капитализиране на испано езичния свят, който е един от най-плодотворните и изобилстващи по отношение на бойци. Именно за това, организацията планира, да привлече повече испано говорещи бойци от Бразилия, Португалия и Испания.

 

Rebney потвърди също така, че 83 килограмовия испански боец Daniel Tabera, който е участвал в двубои в японските промоции PRIDE и DREAM, ще участва в Bellator Fighting Championships. Очаква се също така, организацията да събере на едно място, бойците лека категория Jorge Masvidal и Eddie Alvarez, заедно с други UFC и Elite XC състезатели. 

 

 

Официална страница на организацията: www.bellator.com 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес