Зареждане

Antonio Rodrigo Nogueira влиза в Залата на славата на UFC

Antonio Rodrigo Nogueira влиза в Залата на славата на UFC
Публикувано на: Май 16, 2016 в 14:00 ч
 
 От UFC обявиха, че Antonio Rodrigo ше бъде първият добавен в UFC Hall of Fame за 2016-та, като чрез церемонията ще бъде закрито и тазгодишното UFC Fan Expo.
 
Президентът на UFC Dana White споделя:
 
"Изключително радостен съм да съобщя, че Minotauro Nogueira ще бъде добавен в UFC Hall of Fame през 2016-та. Big Nog е легенда в спорта и като истински пионер, нямаме търпение да отпразнуваме неговата кариера с всичките му фенове през юли, когато ще се проведе UFC Fan Expo."
 
Nogueira ще влезе в залата на славата като Пионер - категория, включваща атлети започнали професионалната си кариера преди 17-ти ноември 200-та, които са на възраст над 35 години или са се оттегляли от спорта за една или повече години.
 
Кариерата на Nogueira е с продължителност 15 години и бива считана от самия него за най-успешната в историята на свободните боеве. Отбелязвайки първата си професионална среща през 1999-та, бързо се доказва в PRIDE Fighting Championship и става двукратен шампион, като също печели и първата титла в тежка категория на организацията през 2001.
 
В последствие Nogueira бележи победа над Tim Sylvia в UFC 81, когато печели временната титла в тежка категория на UFC. Накрая на своята кариера Nogueira е с резултат 34-10-1, като редом с това носи със себе си и славата на най-добрият джиу джицу боец в тежка категория, като доказателство за това са 22-те му победи чрез ключ.
 
Останалите, които ще бъдат добавени в залата на славата тази година ще бъдат обявени идните седмици.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес