Зареждане

Снимки и резултати от WFC 6

Снимки и резултати от WFC 6
Публикувано на: Септември 28, 2008 в 13:37 ч

Турнирът започна с голямо висене пред залата, докато отворят вратите и след това със закъснение от около 30 минути. Но всичко това си заслужаваше имайки предвид какво се случи в часовете след това. WFC 6 продължи около 4 часа и имаше 10 битки.

 

Всички бяха доста интересни, някои повече, други по-малко. Първата среща на Владимир Вълев - Питбула, която беше втория мач в турнира по свободен двубой, беше с тотално превъзходство на варненеца. Публиката подкрепяше нашето момче през цялото време и след зрелищната среща той слезе като победител от ринга.

 

За съжаление обаче получи лош удар с крак и въпреки контузията игра невероятно и във финалната среща. Jose Barradas обаче се възползва от това и в продължение на три рунда риташе Питбула в крака, докато той едва стоеше прав. Това обаче не спря шампионското сърце на варненеца и той игра невероятно. След три рунда съдиите не можаха да преценят кой е по-добрия и отсъдиха допълнителен рунд. Малко остана на Питбула да вземе победата, но показа какво е да се играе с лъвско сърце.

 

Другия двубой с български участник беше и събитието на вечерта - срещата за шампионския пояс в средната категория на WFC между Любомир Геджев и Jean Lenogue, който завърши с победа за нашето момче след 3 рунда пълно доминиране в стойка и на земя. След няколко много добри събаряния Любо убеди съдиите, че той трябва да е шампиона. Французинът не можа да повярва какво се случва и накрая остана безмълвен и с наведена глава.

Снимки на някои от двубоите са качени тук:

https://mma.bg/mma-bulgaria/wfc6/

Извиняваме се за лошото качество и размазаните снимки , еуфорията беше голяма :)

 

Повече информация за тези и другите двубои, както и MMA резултатите може да прочетете в статията от Sportal.bg:

Любомир Геджев стана първият българин, който печели световната титла в Смесените бойни изкуства (ММА). Той завоюва пояса на WFC (World freefight challenge) в средна категория. Пловдивчанинът надви със съдийско решение силния французин Жан-Франсоа Леног по време на изключително силната галавечер WFC 6, която се проведе в Зимния дворец в София. Около 1500 зрители станаха свидетели на страхотно шоу.


Двубоят започна много добре за Геджев, който успя да зашемети своя съперник с точен десен. В първия рунд българинът направи и два тейкдауна, с които владееше инициативата. Играта се изравни през вторите пет минути. В заключителната част двамата съперници заложиха на продължително дебнене и не рискуваха излишно. Те си разменяха единични удари, а опитите за тейкдауни бяха светкавично парирани. След приключване на редовното време съдиите дадоха победата за Геджев.

 

Още един българин си спечели овациите на публиката. Владимир Вълев - Питбула, участва в турнир по кикбокс с участието на още трима бойци в категория до 70 кг. В първата си среща 24-годишният варненец доминираше тотално срещу Айдън Тунчай. Българинът на няколко пъти нарани сериозно своя противник, но не можа да го нокаутира. В крайна сметка той победи с абсолютно съдийско решение. В другия полуфинал участникът в Суперлигата по кикбокс и муай тай Хосе Барадас (Пор) демонстрира своята класа. Той нокаутира Мохамад Моджаид в първия рунд и запази доста от своите сили. Това се оказа решаващо за финалния сблъсък. Португалецът още в началото успя да нарани десния крак на Вълев с мощни лоукикове, които доведоха и до нокдаун. Българинът демонстрира страхотно сърце и се представи много добре във втората част, въпреки че на моменти трудно стъпваше с единия крак. Третата част беше сравнително равностойна, а съдиите решиха да дадат допълнителен рунд. В него Барадас доминираше и заслужено спечели.

 

„Имах проблеми с лявото коляно преди двубоя, а още в първия мач контузих и десния си крак - заяви Вълев. - Исках много да спечеля, но съперникът ми е доста класен боец."

 

В най-очакваното кикбокс събитие Грегъри Тони - Джентълмена (Фр), смаза Франсоа Бота - Белия Бизон (ЮАР), като го свали на няколко пъти в нокдаун. Въпреки това южноафриканецът, който днес навършва 40 години, издържа до края на мача и загуби със съдийско решение. Веднага след двубоя Тони взе микрофона и заедно с публиката изпя „Happy birthday" в чест на бившия световен шампион в тежка категория.

 

„Кикбоксът не е моят спорт, съжалявам, че не се представих по-добре", каза след двубоя Бота, който куцаше заради нараняванията по крака и имаше доста наранявания по лицето.

 

Участникът в Макс сериите (категория до 70,5 кг) на К-1 Саро Прести - Сицилианския дон (Ит) направи страхотно шоу при излизането си и по време на мача с коравия румънец Михай Барбу. Победителят беше решен след допълнителен рунд. Италианецът доминираше в първата част, но след това неговият съперник на няколко пъти го намери успешно. В крайна сметка опитът си каза думата и Прести спечели със съдийско решение. Около ринга и в съблекалните сновеше екип на емблематичното предаване по "Евроспорт" - Боен клуб. Продуцентите Самюел Пагал и Шарли Один останаха със страхотни впечатления от галавечерта. Те споделиха, че ще излъчат кикбокс мачовете с интервюта от участниците в едно от следващите издания на "Боен клуб".

 

Останалите мачове:

Хаир Гонсалвеш (Браз) - Лукаш Журковски (Браз) победа с армбар 1 рунд

Иван Трушчек (Хър) - Едвин Рамдедович (Слвн) победа с армбар 1 рунд

Драган Тесанович (Сър) - Антъни Чимелевски (Пол) победа със съдийско решение

Дамир Миренич (Хър) - Фабрицио Нашименто (Браз) технически нокаут 3 рунд

Марко Санти (Ит) - Кристос Петрутсос (Гър) риър нейкед чоук 2 рунд

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес