Зареждане

Росен Димитров: На ринга ще си покаже

Росен Димитров: На ринга ще си покаже
Публикувано на: Февруари 13, 2009 в 18:24 ч

Двукратният световен шампион по бойно самбо Росен Димитров - Близнака, си спести заканите преди сблъсъка по правилата на Смесените бойни изкуства срещу Николай Добруджански в неделя. Двамата ще се срещнат в очакван мач от категория до 84 кг на седмата галавечер "Warriors", организирана от Българската федерация по ММА. Състезанието ще се проведе в зала ДЗУ в Стара Загора.

"На ринга ще си покаже - заяви Димитров. - Гледал съм 1-2 срещи на Добруджански. Добър е."

mma росен димитров стара загора

Противникът на Близнака призна успехите на своя съперник.

"Доста по-титулуван състезател е - обясни на официалната пресконференция преди срещата Николай Добруджански. - Излизам за победа, а не само, за да играя срещу световния шампион. ММА и бойното самбо са различни. Познавам го по-добре, отколкото той мен.

Състезателят на клуб "Warriors" (Поморие) Янко Янков - Нинджата ще се бие за титлата на България в ММА срещу старозагореца Веселин Иванов - Лудиня. Мачът е в категория до 70 кг.


"С Веско се познаваме много добре - призна Нинджата. - Той е световен шампион за аматьори. Подготвен съм много добре."
Илиан Костадинов ще се бие за Балканската титла по кикбокс. Негов съперник в категория до 79,400 кг ще бъде Никола Петрович.

"Не знам много подробности за моя съперник - сподели българинът. - Знам, че през 2008-а е бил балкански шампион. Аз също съм печелил подобно отличие. Мисля, че съм подготвен."

Атанас Джамбазов (93 кг) ще има за съперник македонеца Владимир Шуманов. Двубоят е по правилата на ММА. Чужденецът тежи с около 10 кг повече от състезателя на "Warrior" (Поморие).

"Нямам информация за македонеца - каза Джамбазов. - Гледал съм му две срещи. Беше кикбоксьор. Доколкото знам е тренирал в Холандия."


Завързана битка се очаква и в срещата между Иван Иванов (77 кг) и Мирослав Няголов.


"Гледал съм три срещи на Няголов, надявам се да го победя", сподели Иванов.


Билетите за галавечерта са по 10 и 20 лв. За ученици има отстъпка. Началото на шоуто е 18 ч. Рефер на мачовете ще бъде холандската суперзвезда в ММА Гилбърт Айвъл, който идва за втори път в България. Феновете на бойните спортове ще могат да видят и още много специални гости.
 

Източник: Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес