Зареждане

Резултати от галавечерта в Несебър

Резултати от галавечерта в Несебър
Публикувано на: Август 12, 2008 в 11:51 ч

Пред около 2000 зрители на 2-ри август под откритото небе на стадиона в град Несебър се проведе "Ринг на звездите" - гала-вечер на професионалния бокс и дуел между България и Русия по бойно самбо, организирани от Професионалната боксова лига с директор Красимир Инински.


Най-много емоции донесе двубоят в първа тежка категория между дългогодишния шампион на България по бокс за професионалисти Константин "Коко Тайсън" Семерджиев и Мартин Калеев, наричан "Нормалния". Още в първия рунд Семерджиев свали своя съперник в два много тежки нокдауна и когато всички мислеха, че мачът е свършил, "Нормалния" започна "атака на отчаянието". 


 

Последваха пет рунда на непрекъсната размяна на тежки удари и в един момент над лявото око на Семерджиев се отвори доста дълбока аркада. След последния гонг двама от съдиите дадоха победа на Семерджиев, а третият съдия - легендарният нокаутьор от 70-те и 80-те години на миналия век Цачо Андрейковски, присъди равен мач. Според специалисти двубоят е бил наистина напълно равностоен, но на везните на "Боксовата Темида" са натежали двата нокдауна и официалното предупреждение на Калеев, който на три пъти си изплю предпазната гума на пода на ринга. Този мач бе професионален дебют на "Нормалния" Мартин Калеев - 28-годишен софиянец, роден и израснал в центъра на столицата, който в момента е един от най-добрите майстори на кикбокса в България. Веднага след мача "Коко Тайсъна" е бил откаран по спешност при дежурен хирург в комплекса "Слънчев бряг", който е обработил дълбоката му аркада.

 

Колоритният Александър Пацов още в първия рунд преби в буквалния смисъл на думата Георги Близнаков, наричан "Морския вълк". Новият шампион на България по бокс за професионалисти в първа тежка категория Явор Маринчев спечели с технически нокаут в третия рунд срещу Ивайло Николов, наричан "Багера от Перник". В третия рунд младият перничанин стъпи на криво, глезенът му се поду светкавично и "Багерът" просто не можеше да стои на краката си.

 

В дуела по бойно самбо между България и Русия българите изнесоха великолепен урок на родоначалниците на "самоотбраната без оръжие". Ефектни победи постигнаха братята-близнаци Росен и Румен Димитрови, както и Благой Иванов.

 

Резултати от гала-вечерта на професионалния бокс "Ринг  на звездите", проведена в Несебър:

 

Първа тежка категория - 6 рунда:
Александър Пацов - Георги Близнаков, наричан "Морския
вълк" - победа с технически нокаут в първия рунд


Първа тежка категория - 6 рунда:
Константин "Коко Тайсън" Семерджиев - Мартин Калеев,
наричан "Нормалния" - победа по точки за Семерджиев

 

Първа тежка категория - 6 рунда:
Явор Маринчев - Ивайло Николов, наричан "Багера от
Перник" - победа с технически нокаут в 3-тия рунд

категория петел - 6 рунда:
Кръстан Кръстанов - Фикрет Ремзиев - победа по точки

Жени, мач в категория перо:
Милена Колева - Моника Петрова - победа по точки.

Източник: Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес