Зареждане

Gegard Mousasi ще се пробва в бокса

Gegard Mousasi ще се пробва в бокса
Публикувано на: Октомври 13, 2008 в 09:14 ч

След 11-та поредна победа шампионът от MMA турнира DREAM в средна категория Gegard Mousasi сега възнамерява да се състезава за да вземе и титла в бокса.

Mousasi казал намеренията си на M-1, които споделили мнението му в пресата.

"Първо искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха за да достигна моята цел и да стана шампион на DREAM," каза Mousasi. "Тази титла е само една крачка от това да изпълна истинското ми желание, което е да стана световен шампион по бокс."

Страйкърът от Armenia смята, че компанията за която работи в момента - M-1 има стратегически места в боксовите среди и може да помогне за уреждане на такъв мач.

mma бокс свободни двубои


Освен че ще търси нови предизвикателства в бокса, той смята да се премести и в леко-тежката категориия в бъдещите си MMA състезания.

"В MMA ще кача до 93 кг.," каза Mousasi. "Не само за да увелича силата си, но ако се бия между 85 и 93 килограма в бокса, ще имам повече предизвикателства за да изпитам уменията си, преди да реша в коя категория да вляза в бокса."

Едва на 23 години, Mousasi има 23 победи по 24 изминали мача.

Ветеран от DREAM, PRIDE и DEEP, Mousasi има победи над Denis Kang, Dong Sik Yoon, Ronaldo "Jacare" Souza и Melvin Manhoef.

MMA Bulgaria - свободни двубои

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес