Зареждане

Стоян Копривленски излиза срещу Буакау Банчамек в Токио!

Стоян Копривленски излиза срещу Буакау Банчамек в Токио!
Публикувано на: Юни 18, 2024 в 09:06 ч
Българският топ кикбоксьор Стоян Копривленски ще се изправи срещу легендата в муайтай Буакау Банчамек!

Битката им ще е в престижния турнир K-1 World Max 2024, който ще се проведе на 7-ми юли в Токио.

Двубоят им е в категория до 70 кг. Организаторите са избрали Копривленски да влезе като заместник на контузения китайски шампион Оян Фенг, койот трябваше да се бие на същата дата с Буакау.
 

Копривленски изгради солидна кариера в кикбокс промоцията GLORY, където в момента е на второ място в ранклистата до 70 кг.

Легендарният тайландец Буакау е бивш шампион на K-1 MAX и има над 260 битки, като от тях има 243 победи.
 

Буакау Банчамек е едно от най-култовите имена в кикбокса и муайтай. Легендарната тайландска мега-звезда е на 42 години, но продължава активно да се състезава и да трупа успехи.

Загубите са нещо изключително рядко в неговата феноменална кариера, като последниото му поражение е чак преди 6 години - през 2018-та, когато губи със съдийско решение. Оттогава насам той записва 10 победи, като последната му беше през март, когато победи бразилеца Минору Кимура с Rizin Landmark 9 в Япония с брутален нокаут във втория рунд.

Този двубой изстрелва българският топ кикбоксьор Стоян Копривленски на върха в кикбокса. Бургазлията направи шеметна кариера в кикбокса и стигна до шампионски двубой в GLORY. Статистиката му е значително по-скромна от тази на Буакау - 19 победи и 7 загуби, но пък възрастовото предимство е изцяло на страната на 29-годишният българин.

Каква е вашата прогноза за този двубой?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес