Зареждане

От щаба на Овърийм отричат да е бил на химия срещу Бадр Хари

От щаба на Овърийм отричат да е бил на химия срещу Бадр Хари
Публикувано на: Март 17, 2023 в 16:00 ч
Наскоро беше разкрито, че Алистър Овърийм е наказан за 1 година заради положителен тест за допинг след последния му мач за GLORY.

След като се раздели с UFC, Овърийм се изправи срещу Бадр Хари в трилогия на Glory: Collision 4. Овърийм спечели по точки, но резултатът вече е официално анулиран, тъй като ветеранът даде положителна проба за лекарства, подобряващи представянето.

В допълнение към едногодишното наказание (считано от въпросния двубой), Овърийм ще бъде глобен с част от заплатата си за двубоя и също така е премахнат от ранглистата на организацията.

Въпреки че самият Овърийм все още не е дал официално изявление, основен член на неговия екип иска да даде своята страна на историята. Треньорът Ник Хемърс наскоро говори чрез холандското издание AD, като изясни, че Овърийм е използвал „противовъзпалително“ лекарство.

Той го приел за лечение на нараняване на гърба, което е получил, докато се е подготвял за битката си за титлата с Рико Верховен през 2021 година. „Demolition Man“ в крайна сметка беше принуден да се оттегли от тази битка поради контузия.

"Очевидно минимално количество от лекарството е открито в кръвта му. Не е използвал никаква химия, за да стане по-силен на ринга. Мисля, че е нелепо да му отнемат печалбите. 

Това, за което говорим, са следи от добавка, която Алистър е използвал за възстановяване от нараняване. Това е нещо, което не подобрява представянето.

Той получи въпросната контузия по време на подготовката за мача с Рико. Алистър беше изненадан, че следи от него все още могат да бъдат намерени в системата му осем месеца по-късно. 

Засега си почиваме и чакаме да видим как ще се развие всичко.

Просто спечелихме мача срещу Бадр и винаги ще продължавам да го казвам. Аз продължавам да го тренирам. Имаме добра връзка, така че продължаваме и се връщаме по-силни. 

Всички чакат само една битка: Алистър срещу Рико. Надявам се, че все пак ще се случи.", сподели Хемърс.

Вярвате ли, че Овърийм не е бил на стероиди ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес