Зареждане

Осъдиха Джамал Бен Садик на 40 месеца затвор

Осъдиха Джамал Бен Садик на 40 месеца затвор
Публикувано на: Юни 29, 2024 в 18:00 ч
Джамал Бен Садик беше осъден на 40 месеца затвор и глоба от 40 000 евро за пране на пари. Съдът намери за доказано, че Бен Садик е изпрал 130 000 евро чрез веригата на холандския предприемач Карим С. В допълнение към прането на пари, Бен Садик също така свързва други двама обвиняеми с Карим. Съдът осъди тези двама съответно на 30 месеца и 4 години затвор.

Карим С. ръководи обширна верига за пране на пари, където хората можеха да отидат при него с пари със съмнителен произход. След това те получавали парите, преведени по сметката им като заплати или заем. За узаконяване на сделките С. използвал трудови договори, фишове за заплати и договори. Разследването показа, че Бен Садик и С. са били в контакт от известно време. 

Те общуваха чрез криптираната чат услуга Sky ECC, която е популярна сред престъпниците. В решението си съдът взе предвид факта, че Бен Садик преди това е бил в контакт със закона. Например, той вече е бил осъждан за пране на пари в миналото и бизнесът му е бил обект на атаки.

Освен наказанията лишаване от свобода и глоби, съдът наложи и конфискация на изпраните суми пари. Бен Садик отговори на присъдата чрез социалните медии и каза, че ще я обжалва. За Джамал обжалването означава, че той не трябва да влиза в затвора и може да се подготви за предстоящи битки.

Не е известно колко време отнема процедурата по обжалване в Белгия.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес