Зареждане

Николова и Радулов с титли от световното по кикбокс в Турция

Николова и Радулов с титли от световното по кикбокс в Турция
Публикувано на: Май 21, 2023 в 11:40 ч
Кристина Николова измете игралното поле с многократната световна и европейска шампионка без загуба от 2017 година Туран Дугу от Турция. Националката ни грабна Световната купа в надпреварата в Истанбул в стил киклайт контакт при жените до 50 кг.

Ето какво сподели непосредствено след финала си Кристина Николова :

"Това беше моя реванш от Европейското първенство през 2022г. Тогава след оспорван финал и загуба с 1 точка си дадох сметка, че ако не я победя с голяма разлика, няма да ми дадат победата. Бяхме 12 състезателки в категорията, като 7 от тях бяха домакини.

Всичките ми мачове бяха срещу представителки от Турция. Днес бях много концентрирана, слушах и изпълнявах внимателно всичко, което ми казваше моят личен треньор Иван Георгиев. Благодаря на всички за подкрепата. Имах нужда от тази победа и я постигнах".


За пореден път носителят на световна и на европейска титла Борислав Радулов печели златен медал при свое участие на международно състезание по кикбокс.

И този път на Световната купа в Истанбул националът ни защити безапелационно лидерската си позиция и взе купата в стила "пойнт файтинг" при мъжете, категория до 57кг.

Радулов ще се завърне от Истанбул с два златни медала и едно сребро, след като стана първи и в отборната надпревара. Там кикбоксьорът ни спечели купата с отбора „Team United“, който е сформиран от топ състезатели от цяла Европа. В състава бяха избрани да участват Борислав Радулов- България, Роланд Вициян –Германия и Давид Опалски.

Националът ни се състезава и в още една категория до 63 кг. също стил "пойнт файтинг", където се класира на второ място.

“Много съм доволен от резултата си. Не дадох никакъв шанс на конкурентите си в нито един от мачовете. През цялото време водех по точки и по никакъв начин не позволих да има съмнения кой е шампиона. Трудното беше, че всички срещи ги изиграх през няколко минути и умората ме натискаше, но не се предадох и спечелих.

В татами стиловете когато се започне една категория тя се изиграва до край. Няма време за почивка. Освен шампионската титла в моята категория спечелих и сребро в категория до 63кг отново в Пойнт файтинг. Спечелих и първото място в отборните двубои. Благодаря на моя личен треньор Борислав Радулов за перфектните тренировки и на федерацията за всичко, което ми осигурява, за да мога да се подготвям качествено“, заяви Радулов веднага след спечелването на златото в Истанбул.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес