Зареждане

Нейков награди шампиона по муай тай Милен Маринов

Нейков награди шампиона по муай тай Милен Маринов
Публикувано на: Април 3, 2012 в 16:00 ч

На официална церемония днес Милен Маринов от спортен клуб „Вокил“ бе награден с почетен плакет лично от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. 23-годишният Милен е най-младият от тримата световни шампиони от България при мъжете, които през март прославиха страната ни в родината на бойния спорт муай тай - Тайланд.

На провелия се в Банкок шампионат роденият в морската ни столица боец от отбора на Екомакс успява с лекота да се пребори със своите съперници в категория до 51 кг. На полуфинала Милен надиграва силния виетнамски състезател - изключително подготвен играч с европейска титла, който в предния кръг побеждава представителя на домакините, а след първенството печели злато на професионален турнир. На финала Милен убедително побеждава в два рунда претендента от Индия, като майсторски го надиграва с два лоу кика.

Милен тренира в родния си град Варна от 2007 г. като част от спортен клуб Вокил и с подкрепата на Екомакс. Негов старши треньор е Галин Димов, който подготвя гордостта на клуба по специална програма „за шампиони“ с упражнения за бързина и издръжливост. През 2008 г. Милен завоюва първата си републиканска титла и до момента няма загуба на мач в България. Той е бил 6 пъти шампион на страната, а през 2011 г. става първи и на Балканиадата в Сърбия. Шампионската титла от Банкок е най-големият успех на Милен до момента и той вече се чувства готов да участва в турнири за професионалисти.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес