Зареждане

Милен Маринов със златен медал по муай-тай в Бангкок

Милен Маринов със златен медал по муай-тай в Бангкок
Публикувано на: Март 27, 2012 в 19:55 ч

Източник: Агенция Фокус

Милен Маринов от спортен клуб „Вокил” стана световен шампион по муай тай за мъже в категория до 51 кг. на провелото се в Тайланд световно първенство за юноши, девойки, мъже и жени. Той е първият българин, който стига до финал от такава величина, а стилът му се отличава с честна игра, чиста техника и професионализъм.

Роденият в морската ни столица Милен Маринов успя да надиграе на полуфинала силния виетнамски състезател, носител на Европейска титла. На финала се изправя срещу представител от Индия, като го побеждава убедително в два рунда.

От началото на състезателната си кариера през 2007 г. Милен прави впечатление на старши треньора си Галин Димов, че е талантлив, изключително бърз и решителен играч. През 2008 завоюва първата си републиканска титла, като до момента няма загуба на мач в България. През 2011 става балкански шампион по муай тай като част от българския национален отбор. Милен тренира пет дни в седмицата, като много често заради липсата на съперници в своята категория Милен се състезава със съперници, които са 2 категории над неговата. Не веднъж е печелил Републиканската си титла в категория до 54 и до 57 килограма.

Победата на Милен повлия положително на всички бойци в българския лагер, като нашите състезатели спечелиха 4 златни медала. В първенството взеха участие представители от 59 държави, които в центъра на град Банкок мериха сили на два ринга в един от най големите национални стадиони.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес