Зареждане

Кралския холандски монетен двор изсече монети с ликът на кикбокс легенди

Кралския холандски монетен двор изсече монети с ликът на кикбокс легенди
Публикувано на: Март 9, 2024 в 02:00 ч
Кикбокс легендите Ернесто Хуст, Петер Артс, Семи Шилт и Реми Боняски са удостоени със собствена колекционерска серия монети, изсечени от Кралския холандски монетен двор. Големият, който липсва тук, изглежда е Бадр Хари. Кикбоксът заема видно място в богатата история на холандските бойни изкуства.

Ето защо не е изненадващо, че Кралският холандски монетен двор реши да почете някои от най-големите легенди на холандския кикбокс с техни собствени колекционерски монети. Пътуването към кикбокса, какъвто го познаваме днес в Холандия, започва на 31 май 1976 година. Това е моментът, в който се провежда първата официална битка по кикбокс в Холандия.

Възходът на кикбокса в Холандия не беше без предизвикателства. Спортът премина през период на мрачност през 80-те и 90-те години на миналия век, но в същото време преживя огромен бум. През това време кикбоксьори като Ернесто Хуст, Петер Артс, Семи Шилт и Реми Боняски пробиха в международен план и поставиха Холандия на картата като водеща нация в света на кикбокса.

В сенките на прожекторите, фокусирани върху легендите в кикбокса Боняски, Хуст, Шилт и Артс, се крие забележителното отсъствие на Хари. Въпреки кариера, белязана от впечатляващи победи и незаличимо влияние върху спорта, неговото наследство остава непризнато в тази необикновена колекция.

Ето как изглеждат монетите:

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес