Зареждане

Копривленски загуби в равностоен бой с Тижани Безтати

Копривленски загуби в равностоен бой с Тижани Безтати
Публикувано на: Октомври 8, 2022 в 22:39 ч
Стоян Копривленски не успя да стане шампион в лека категория на кикбокс лигата GLORY.

Кикбокс звездата ни се изправи срещу шампиона Тижани Безтати. Двамата премериха сили в битка от главната карта на събитието GLORY COLLISION 4, което се провежда в Арнем, Нидерландия. Срещата между двамата беше трилогия. В миналото Тижани и Стоян си размениха по 1 победа с решение.

Срещата им беше много равностойна. В първия рунд видяхме доста размени на удари и ритници. Явно Безтати блокира лоукик от Стоян, като с това му отвори аркада на крака. Безтати взе рунда в карите на съдиите.

Във втория рунд Безтати беше с една идея по-добър. Той имаше леко предимство в отбелязаните удари. Малко не стига на Стоян, за да му открадне рунда. Съдиите дават и този рунд на Безтати.

Копривленски има повече опити за вкарване на удари, но по-малко отбелязани в целта. Безтати успява добре да избегне ударите на нашето момче. След края на 3-тия рунд 3-ма съдии бяха за Безтати, а 2-ма за Стоян.

Четвъртия рунд беше най-добрият за Копривленски. Той се представи много добре и надмина Безтати по отбелязани удари в целта. Стоян вкара добри попадения в този рунд и имаше предимство. Той спечели 4-тия рунд в картите на всички съдии.

В последния рунд Безтати беше изморен и търсеше клинча. Срещата им беше изключително равностойна, като Стоян имаше повече вкарани удари, както и със 100 пъти повече опити за удари.

В крайна сметка съдиите дадоха победа с раздвоено решение на Безтати - (48-47, 47-48, 49-46, 49-46, 48-47). Стоян може да си тръгне с високо вдигната глава, защото не беше доминиран. В такива равностойни срещи съдиите дават предимство на шампиона.

С тази победа Безтати навлиза в серия от 4 поредни победи. Това е втора защита на титлата от страна на мароканеца. Стоян от своя страна губи серия от 5 поредни победи. Направи впечатление, че българите бяха по-шумни от мароканците, въпреки че бяха по-малко на брой. В залата се чуваше - Българи юнаци.













Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес