Зареждане

Ернесто Хуст се завръща в кикбокса на 58 години

Ернесто Хуст се завръща в кикбокса на 58 години
Публикувано на: Ноември 12, 2023 в 05:00 ч
На 58-годишна възраст легендата в кикбокса Ернесто Хуст потвърди, че се завръща в кикбокса. Той е приел покана да се бие в Япония и вече тренира активно за завръщането си на ринга.

Завръщането към бойните изкуства в по-зряла възраст носи както рискове, така и възможности. От съществено значение е атлет като Хуст да премине цялостен медицински преглед, постепенно да увеличи интензивността на тренировките и да вземе предвид променените си физически граници.

Експертите често подчертават важността на персоналния подход, съобразен с уникалното физическо състояние и историята на нараняванията на спортиста. И все пак Хуст не е първият бивш майстор на бойните изкуства, който се завръща по-късно в живота си.

„Получих предложение да се бия в Япония. Ще се бия тази година, точната дата все още не е известна. Започнах да тренирам, така че ще видим какво ще стане.,” сподели Хуст

Ернесто Хуст е широко известен като един от най-великите кикбоксьори в тежка категория на всички времена. Техническите умения на Хуст, мощните удари и стратегическият подход го направиха доминираща сила в тежката категория. Хуст спечели K-1 World Grand Prix четири пъти, през 1997, 1999, 2000 и 2002 гoдина.

Успехът му в този престижен турнир затвърди наследството му като един от най-квалифицираните и уважавани кикбоксьори в историята на спорта. Неговият боен стил се характеризираше с мощни лоу кикове, силни удари и отлични защитни умения.

В своята кариера той записа 99 победи, 21 загуби и 1 равенство.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес