Зареждане

Ернесто Хуст е въведен в Модерната зала на славата на ISKA

Ернесто Хуст е въведен в Модерната зала на славата на ISKA
Публикувано на: Февруари 22, 2024 в 13:00 ч
Ернесто Хуст, известен като "Мистър Перфектен", е въведен в Модерната зала на славата на ISKA като част от първия клас "ЛЕГЕНДАРНИ ШАМПИОНИ". Това почетно отличие ще се състои на 24 февруари в Двореца на културата и спорта във Варна, България, по време на 20-ото юбилейно издание на SENSHI International Fight Gala.

Роден в Хемскерк, Северна Холандия, при родители от Суринам, Хуст започва спортната си кариера във футбола в аматьорския клуб Hollandia. На 15-годишна възраст преминава към кикбокс в новооткритата зала Sokudo Gym. Той спечели първата си битка през 1983 г. срещу Wim Scharrenberg с нокаут във втория рунд.

Хуст спечели две европейски титли на ISKA и една световна титла на ISKA, наред с много други отличия. Ернесто е широко смятан за един от най-великите бойци на всички времена. Прякорът му "Мистър Перфектен" идва от способността му да изпълнява сложни комбинации с почти машинна техническа прецизност.

Ернесто вече е на 57 години, но въпреки това обмисля да се завърне на ринга. Той е с рекорд 99-21-1 в кикбокса и е в серия от 2 поредни победи. За последно той се би през 2014 година и победи Петер Артс с решение в Япония.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес