Зареждане

Андрю Тейт остава в ареста поне до 29-ти март

Андрю Тейт остава в ареста поне до 29-ти март
Публикувано на: Март 3, 2023 в 00:00 ч
Андрю Тейт, противоречив инфлуенсър и бивш професионален кикбоксьор, загуби третото си обжалване за 30-дневно удължаване на задържането.

В момента той е задържан по подозрение за организирана престъпност и трафик на хора. Решението беше взето от Апелативния съд в Букурещ и бе потвърдено от румънската агенция за борба с организираната престъпност DIICOT.

Той беше арестуван заедно с брат си Тристан, който също е задържан по същото дело. И двамата загубиха три отделни обжалвания срещу решенията за удължаване на задържането им, докато продължават разследванията.

Очаква се те да останат в затвора поне до 29 март, според Рамона Бола, говорител на DIICOT. Тейт, който живее в Румъния от 2017 г., изрази опасения, че това е „политическа“ конспирация, предназначена да го накара да млъкне.

DIICOT заяви, че е идентифицирал шест жертви в случая с трафика на хора, за които се твърди, че са били подложени на „актове на физическо насилие и психическа принуда“ и сексуално експлоатирани от членове на предполагаемата престъпна група.

Жертвите са били примамвани с преструвки на любов и по-късно сплашвани, поставени под наблюдение и подложени на други тактики за контрол, докато са били принуждавани да участват в порнографски действия за финансовата изгода на престъпната група.

През януари румънските власти конфискуваха активи на стойност около 3,9 милиона долара от комплекс близо до Букурещ, свързан с братята Тейт, включително луксозни автомобили като Rolls-Royce, Ferrari и Porsche.

Прокурорите са заявили, че ако успеят да докажат, че собствениците на колите са спечелили пари чрез незаконни дейности като трафик на хора, активите ще бъдат използвани за покриване на разходите по разследването и за компенсиране на жертвите.

Решението за удължаване на задържането им се основава на „особената опасност на обвиняемите“ и способността им да идентифицират жертвите.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес