Зареждане

15-годишен кикбоксьор почина, но спаси живота на 7 деца

15-годишен кикбоксьор почина, но спаси живота на 7 деца
Публикувано на: Юли 9, 2024 в 10:00 ч
Алекс Истууд, 15-годишен кикбоксьор от Ливърпул, Англия, трагично почина след епилептичен припадък през юни. Въпреки смъртта си, Алекс спаси живота на седем други деца чрез даряване на органи. Според школата по кикбокс Алекс е получил епилептичен припадък след мача си на 29 юни.

Той е откаран по спешност в болница, където лекарите диагностицират кръвоизлив в мозъка му. След кома и операция в Детската болница в Манчестър, Алекс за съжаление почина. Алекс беше хвален от околните за таланта, спортсменството и дружелюбието си. 

Освен таланта си в кикбокса, Алекс спаси живота на седем деца след смъртта си чрез даряване на органи. Треньорът в Hurricane Combat и Fitness Иън Холет написа следното в почит на Алекс в GoFundMe: 

„Алекс беше въплъщение на всичко, което отстояваме в Hurricane Combat & Fitness. Не само като боец, но и като мила, грижовна, щедра и любяща душа. Само на 15 години той вече беше постигнал толкова много и беше обичан от мнозина, не само в Hurricane, но в цялата страна и дори по света. Неговата смърт е наистина опустошителна и всички сме в шок. Нашата любов и подкрепа е към неговото невероятно и вдъхновяващо семейство в този труден момент."

В социалните мрежи валят изрази на подкрепа. Създадена е и онлайн дарителска кампания, за да се даде на Алекс „погребението, което заслужава“. Кампанията вече е събрала над £16 000.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес