Зареждане

Националите по шотокан карате-до на лагер в Банско

Националите по шотокан карате-до на лагер в Банско
Публикувано на: Октомври 3, 2014 в 09:46 ч
Източник: Gong.bg
До 5 октомври повече от 40 каратеки (мъже и жени) ще се готвят в Банско за предстоящото световно първенство, което ще се проведе от 10 до 12 октомври 2014 в гр. Домброва Гурнича – Полша.

Под ръководството на треньора на националния отбор Димитър Тодоранов състезателите провеждат два пъти дневно интензивни тренировки в залата на "Гранд Хотел Банско", която за тяхно удобство специално е преобразена в спортна зала.

За подготовката на националите ни се грижат също и президентът на федерацията Александър Славков, Георги Георгиев-Джоси – шеф на спортно техническата комисия и Веселина Таскова – кинезитерапевт, отговорник за доброто здравословно състояние на спортистите.
 
"От 3 години водим целенасочена тренировъчна програма с изградено ядро от състезатели. Познаваме много добре противниците си и това ни позволява да изградим индивидуална тактика за всеки един от тях. Отиграваме отделни ситуации и тренираме персонално националите ни“, коментира техническата подготовка на отбора Тодоранов.

Общо 160 души от България, сред които мъже, жени, деца, лекари и шестима съдии ще заминат за полският град Домброва Гурнича, който тази година ще бъде домакин на световния турнир на един от най-престижните бойни спортове.

На това световно родната федерация залага големи надежди на Тодор Събев и Борислава Ганева - златните ни медалисти от миналогодишното световно прървенство по Шотокан Карате-До в гр.Нови Сад - Сърбия, и се надява че ще защитят световните си титли. Миналата година те направиха исторически фурор в спортната зала Спенс, като бяха причината българският химн да прозвучи два пъти при награждаването в категория “Open“.

Тодор Събев бе и единственият състезател на първенството в Сърбия, който нямаше нито един загубен двубой. Изключителният му спортен дух е причината той да се занимава и с други бойни спортове. Тошко не успя да се присъедини навреме към тренировката на лагера със своите съотборници, защото имаше участие на балканско първенство по Джу Джицу, на което стана трети.

Затвърждаване на световната титла се очаква и в една от най-престижните дисциплини - „Кумите Микс“, където нашите смесени групи на миналото първенство се качиха на първото и второто стъпало на почетната стълбичка.
 
"За Полша тръгваме с внушителна група състезатели, от които очакваме много медали. Смятам, че те са повече от готови да поставят името на родината си и това на Българската федерация по Шотокан Карате-До за поредна година сред водещите новини в световните спортни медии“, заяви Тодоранов, който лично се грижи за отличната им подготовка.

"Състезателите ни са в перфектна физическа и психическа форма за световното в Полша. За щастие нямаме контузени и се надяваме, че няма да има такива до самия край на лагера“, добави президентът на федерацията Александър Славков.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес