Зареждане

3 шампионски титли за каратеките ни от първенството по киокушин KWU Varna Cup 2017

3 шампионски титли за каратеките ни от първенството по киокушин KWU Varna Cup 2017
Публикувано на: Юли 10, 2017 в 06:56 ч
Източник: novsport.com
Три шампионски титли и общо 18 медала – това е равносметката за каратеките на Българската карате киокушин федерация от първенството за мъже и жени между 18 и 21 години KWU Varna Cup 2017. То се проведе през предпоследния ден на тренировъчния лагер по киокушин в Камчия и в него участваха 125 състезатели от 16 страни, съобщава novsport.com.

Българските каратеки се представиха повече от отлично. Ия Костова, Виктория Наскова и Михаела Иванова грабнаха златото в своите категории. Сребърни медали спечелиха 5 от нашите състезатели - Валерия Лозанова, Доника Желязкова, Михаил Парков, Ангел Вецов и Кристиян Дойчев. Още 10 от каратеките ни успяха да се преборят за бронзови медали - Ива Недева, Красимира Мирева, Марина Хаджийска, Мариела Любенова, Мария Чепилова, Стилиян Петков, Ивайло Маринов, Беркджан Шен, Кристeaн Добрев, Лъчезар Палачоров.

Едно четирите признанията „Воля за победа” също отиде при състезател от България - Михаил Парков беше награден с него.

След първенството по киокушин KWU Varna Cup 2017, последният ден на тренировъчния лагер в Камчия беше отреден за изпит за степени. Над 600 каратеки се явиха на 8 юли на изпит, за да получат по-висока степен в карате киокушин. Изпитът се проведе от светилото в карате киокушин Канчо Хацуо Рояма. Той бе категоричен, че нивото на състезателите е много по-високо от предишни години и всички от тях са се представили блестящо. В края на деня всички медалисти, шампиони, съдии и треньори закриха лагера със Сайонара парти, с което си казаха довиждане.

Тазгодишният лагер по киокушин в Камчия бе най-мащабният, провеждан досега не само в България, но и в света. На него се събраха над 1300 състезатели, съдии и треньори. Тази година той се организира от Световния киокушин съюз (KWU) и Българската карате киокушин федерация.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес