Зареждане

Никола Атанасов: Balkans Open става ежегодно традиционно събитие

Никола Атанасов: Balkans Open става ежегодно традиционно събитие
Публикувано на: Март 1, 2024 в 12:20 ч
През изминалия уикенд в тренировъчната зала на "Арена София" се проведе първото издание на турнира по бразилско жиу-жицу на Bulgaria BJJ "Balkans Open".

Събитието бе по правилника на IBJJF и се проведе пред стриктна организация, която беше оценена както от зрителите, така и от състезателите.

Един от организаторите на турнира, Никола Атанасов, сподели че е доволен от постигнатото, тъй като нещата са се получили така, както са били планирани:

"Правилата бяха доста по-стриктни, отколкото хората са свикнали в България, но отзвукът след това беше доста позитивен.

Мисля, че се получи точно това, което бяхме решили да стане. Първата стъпка е направена както си я представяхме. Броя състезатели и посещаемостта ни помогна да си докажем, че сме готови за още по-сериозни състезания."

Големият успех на първото издание на "Balkans Open" показателен - 500 атлети от 16 държави се бориха на четири татамита.



Мотивирани от страхотното предсатавяне на участниците, организаторите споделиха, че това е едва първата стъпка в тази посока.

"Много скоро ще обявим следващото събитие, това е само началото," допълни Атанасов.

А отделно "Balkns Open" ще се провежа всяка година през февурари месец. Мислим да го направим традиция и всяка година да събираме нашите балкански съседи и всичките любители на бразилското жиу-жицу."


Голямата цел пред организаторите на турнира е той да бъде направен така, както се правят големите събития на IBJJF, а от там да се вдигне нивото и на трениращите и състезаващите се в бразилското жиу-жицу.

"Когато състезанята са на по-високо ниво от България ще започнат да излизат по-добри граплъри. За участия у нас идват много състезатели от чужбина и това е голям шанс за българските атлети да тестват уменията си у нас не само срещу локални опоненти. Идват други държави от далечни школи. Целият спорт расте така. Това е цялата идея."

И тримата организатори на събитието - Никола Атанасов, Любомир Геджев и Енрике Сарайва са запленени от спорта и са сформирали страхотен екип, който да е основата на състезания от високо ниво занапред.


"Енрике е страхотен професионалист на високо ниво. Организирал е и менажирал състезания с по над 2000 участника," споделя Никола за един своите партньори. "Той е част от организацията на европейското първенство на IBJJF, в което взеха участие 10 000 човека.

А Любо Геджев няма нужда от реклама - каквото каза и каквото обеща - всичко изпълни. Отнесе се супер професионално към съвместната ни работа. Любо знае, но Енерике тепърва видя че в България има голям потенциал и е много въодушевен.

Ние първо сме приятели, след това партньори. Гледаме в една посока и целта ни е да развиваме жиу-жицу в България и на Балканите."

Следващото голямо жиу-жицу събитие в България е предстоящия турнир на ADCC, който ще се проведе на 20-ти април в София. Регистрациите са отворени и могат да бъдат направени в официалната страница на ADCC Sofia Open 2024 в SmoothComp.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес