Зареждане

Любомир Геджев за това как жиу-житцу промени към по-добро цяла една нация

Публикувано на: Декември 4, 2019 в 12:41 ч
Любомир Геджев е един от първите черни колани по бразилско жиу-житцу у нас и един от пионерите, които прокарват спорта у нас.

Любо дълги години се състезава професионално в ММА в международни турнири, но при годините си в България хората освен като един от основните ни ММА състезатели го познават и като един от инструкторите в клуб "Real Pain", както и един от организаторите на бойните галавечери Real Pain Challenge (RPC).

Предвид богатия си опит както на ринга, така и около него, Геджев има какво да покаже на трениращите на любителско ниво, както и на професионалните атлети.

От известно време българинът живее в Абу Даби, ОАЕ - един от най-големите световни центрове за развитието на жиу-житцу и граплинг. Там той дълги години е основна движеща сила в UAEJJF, организацията която стои зад най-престижното състезание по BJJ Wrold Professional Jiu-Jitsu Championship, основател на MMA турнира Abu Dhabi Warriors, а в момента отговаря за подготовката на военни части на страната.

В интервюто горе, което приятели на MMA.BG взеха по време на престоя си в Абу Даби за UFC 242, Любо споделя как жиу-житцу променя манталитета на цяла една нация.

Вижте също: MMA.BG vlog: UFC 242 и жиу-житцу в Абу Даби



Любо Геджев ще направи три безплатни семинара в началото на декември:

4-ти декември, Казанлък - домакини са клуб "ММА Аргус" и Мартин Калчев. Семинарът ще се проведе на стадион "Арсенал" (стадион "Севтополис") от 18:00 часа.

5-ти декември, Благоевград - домакин е клуб "ИПОН" и Иван Милчев. Там тренировката ще е разделена за деца (от 18:00 ч.) и за възрастни (от 19:00 ч.)

9-ти декември, София - домакин е клуб "Martial Animals" и Ангел Караиванов. Тренировката ще се проведе в зала FAST (бивш Lonsdale) от 19:00 часа.

Всички желаещи да присъстват и да почерпят от един от най-опитните черни колани стъпвали у нас, който е отговорен за подготовката не само на състезатели, но и на армейски части, е добре дошъл.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес