Зареждане

Кристиян Попов с нова граплинг титла

Кристиян Попов с нова граплинг титла
Публикувано на: Декември 4, 2017 в 12:45 ч

Врачанинът Кристиан Попов стана абсолютен шампион по граплинг в националния турнир по ММА и граплинг, организиран от ISFA в града под Околчица. В атрактивния и оспорван финал в зала „Вестител” Попов победи Теодор Николов-Бореца. Трети е Константин Йовчев.

122 състезатели от 10 града в България се включиха в силната надпревара. На нея в ролята на треньори и собственици на клубове присъстваха Светлозар Савов-Зарко, който е носител на световни титли по ММА, както и първенецът на планетата и европейски шампион по граплинг Ангел Караиванов.

С най-много медали се окичиха бойците от София и Русе. Организаторите Христо Илиев и Емил Казаков останаха много доволни от турнира, по време на който набелязаха бойци за професионалния ММА. Състезанието имаше и своята добра кауза – да подкрепи инициативата на Илиев ,,Да съхраним спорта на едно място”, целяща обособяването на музей на спорта във Враца.
 
„Този турнир можеше да бъде навсякъде в България, но аз избрах да е във Враца, защото се гордея с града си. Трябва да се знае, че тук са се раждали и ще раждат големи шампиони”, заяви Христо Илиев за „Конкурент”.
 

 
Ето всички резултати от турнира:
61 кг, мъже
1. Лазар Илиев
2. Чавдар Цветков
3. Евгений Желев

66 кг, мъже
1. Теодор Траянов
2. Дилян Янков
3. Сотир Атанасов

70 кг, мъже
1. Светослав Колев
2. Мартин Петров
3. Трифон Трифонов

77 кг, мъже
1. Радостин Иванов
2. Веселин Стефанов
3. Петьо Добрев

84 кг, мъже
1. Никола Николов
2. Мартин Иванов
3. Христо Христов

93 кг, мъже
1. Симеон Динов
2. Калин Христов
3. Танислав Иванов

93 + кг, мъже
1. Хабиб Хади
2. Мехмед Мехмедов
3. Илия Петров

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес