Зареждане

4 медала за Twisted Jiu Jitsu на ADCC Grappling Sofia

4 медала за Twisted Jiu Jitsu на ADCC Grappling Sofia
Публикувано на: Юни 14, 2012 в 12:47 ч

Източник: bjj-bg.com

Дългоочакваното първо официално ADCC състезание по граплинг се проведе на 9. юни и донесе със себе си много и различни емоции и преживявания. Първоначално заплануваното за Какао бийч мероприятие, за щастие, бе преместено в София, където сме сигурни, че намери много повече подкрепа, както от жалещите да се състезават, така и от зрителите. Организацията бе на сравнително добро ниво, като имаше някои пропуски, които по принцип не са характерни за организираните от клуб Риъл Пейн състезания. Може би отсъствието на лидера на клуба Христо Христов си каза думата и затова неговите помощници допуснаха въпросните неточности. Като цяло обаче състезанието протече без сериозни инциденти, като изключим може би единствено странното развитие на нещата в единия полуфинал на отворената категория за напреднали, където след много оспорвана среща се стигна до странно прекратяване на срещата със съдийско отсъждане, което разбуди духовете на малкото останали вече зрители и участници в залата. Въпреки това обаче, можем да кажем, че станахме свидетели на много интензивни и оспорвани битки, които свидетелстват за това, че в България се тренира сериозно и бавно, но постепенно се върви в правилната посока.

Армията на клуб Туистед Джу Джицу, разбира се, взе участие във въпросното състезание като излъчи рекорден брой представители – 15. Абсолютно всички момчета се представиха на много добро ниво, а особена похвала заслужават всички дебютанти, малцина от които не успяха да победят в първите си срещи и то след оспорвани битки и по-скоро поради липса на късмет и достатъчно концентрация. Техничната игра и постоянното търсене на събмишъна, които са емблематични за клуба зарадваха всички в залата и ни дават увереност, че се работи в правилната посока и много скоро от клуба ще излязат още много шампиони!

Състезанието бе разделено в категории за участници до и над 18 годишна възраст. Тук Туистед бе представен от Мони (16г.), който изигра отлична среща в категорията над 66 кг. срещу доста по-тежък противник и за малко не успя да го довърши с хубав триъгълник. Липсата на опит и малшанса му попречиха и той загуби по точки, но ние сме убедени, че следващият път победата ще бъде негова. В категория до 18 г. и до 66 кг. трябваше да се състезава и Митко (16г.), който по погрешка бе записан при мъжете, където се наложи да се изправи срещу „батковците”. В случая определено можем да кажем единствено „Всяко зло за добро”, защото е трудно да се опише с думи това, което се случи впоследствие. В същата категория участие взе и един от най-техничните ни състезатели - Иво Христов, който със страхотна игра срещу трудни противници успя да достигне до финала. Паралелно с това „малкият” Митко успя да се наложи над всички момчета срещу, които се изправи и така се случи логичното – финалът в категория до 66 кг. за начинаещи принадлежеше на Туистед! Умората от тежките срещи до този момент си каза думата и силите на Иво, който спазва стриктен и тежък режим и свали доста килограми, за да влезе в категория, го изоставиха в средата на срещата. Така Митко, успя да надделее над своя съотборник и ментор в залата и доказа таланта и постоянството си грабвайки златото. За Иво остана сребърното отличие и моралната награда, че днес той бе един от най-техничните състезатели на турнира!

В категория до 77 кг. за начинаещи, участие взеха Цецо, Ради и Велко, които оставиха отлично впечатление с представянето си. Цецо и Ради доминираха изцяло през първите си срещи и постигнаха заслужени победи с триъгълник, а Велко загуби оспорвано срещу силен противник с 2-0 точки и след продължения, след като в редовното време не му бяха присъдени 2 точки за чист суип. Цецо продължи победния си маратон и във втората среща, а Ради за съжаление загуби след тежка битка със своя много силен физически противник, който в последствие спечели същата дивизия. На полуфинала Цецо започна силно, но нелепо заклещване на палеца на крака му при опит за атака от страна на опонента му, го принуди да се откаже. В мача за третото място, обаче, той се завърна и след нова победа грабна бронзовия медал!

В категория до 88 кг. Туистед отново имаше цели четирима състезатели – Васко, Ради,Сашо и Василий,които направиха много стойностни първи срещи. Василий имаше доста тежък противник, с когото направиха доста мъжка борба. За съжаление нашето момче отстъпи, въпреки, че се бори с типичния за него хъс и неотстъпчивост. Това обаче бе изключително полезен опит за него, който ще му бъде от безспорна полза при следващите му участия в състезания. Сашо и Ради успяха да се наложат по точки в първите си срещи, а Васко подчини състезател от Македония с характерния за отбора през този ден триъгълник. Във втория кръг той имаше тежък жребий и загуби по точки след като почти беше успял да довърши противника си. Ради също доминираше, но някои леки грешки позволиха на противника му да реализира няколко точки в последните минути и по този начин го лишиха от това да продължи на полуфинала. Сашо получи нелепо схващане и болки в крака в края на първата си среща, които за съжаление не можаха да отшумят до началото на втората и така той пропусна също шанса си за полуфинал и медал.

При всички случаи специални адмирации заслужават всички момчета за тяхната игра при дебюта им и ние сме убедени, че ги чакат още по-големи успехи и за в бъдеще, защото постоянството и отдадеността, с която те тренират няма да останат без награда!

При напредналите Туистед също излъчи няколко свои представители. В категория до 66 кг. участие взе Тишо, който се подложи на унищожителна диета, за да спази изискванията за теглото. За съжаление това се отрази зле на физическото му състояние и той не успя да се наложи в първата си среща срещу силен противник, който в последствие спечели и цялата категория. Ние сме сигурни обаче, че това единствено ще мотивира още по-силно един от най-успешните ни състезатели и той ще се завърне по-силен и много по-подготвен следващия път!

Интересни бяха срещите и в доста оспорваната категория до 77 кг./напреднали, където участие взеха Валери и единия от нашите тренъори – Боби. Влади, който се надяваше да вземе участие до последния момент, реши да не рискува и пропусна турнира поради недоотшумяла травма в коляното. Двамата най-опитни състезатели на Туистед започнаха много силно участието си срещу много здрави противници, срещу които успяха да се наложат. Във втория кръг Валери, за съжаление, не успя да наложи играта си и загуби срещу сериозен опонент, а Боби безапелационно се справи със своя и продължи напред към полуфиналите. Там той се изправи срещу състезателя на клуб К2 Мирослав Кирилов, с когото миналата година направиха изключително запомняща се среща, в която Боби на няколко пъти почти бе събмитнал противника си, но малшанса го лиши от победа и тогава нелепо загуби по точки. За съжаление, късметът изостави Боби и този път и след поредица от хубави атаки и почти завършен триъгълник, остра болка от дълго лекувана контузия не му позволи да довърши срещата. Поради това, той не можа да излезе и в мача за третото място, което лиши Туистед от медал в тази категория, където след изключително ефективна и хитра игра победител стана нашият приятел и тренировъчен партнъор Кристиян Попов от Бокидо Питбулс. Той за пореден път демонстрира специалитета си на земя, а именно атаките на краката и по този начин заслужено спечели тази категория. Поздравления за Крис!

В категория до 99 кг. при напредналите участие взе и Иво Димитров, който демонстрира добра игра и така успя да заеме третото място. Видя се обаче, че въпреки страхотния прогрес, който Иво постигна в последните месеци, за него все още е рано да участва при напредналите. Разбира се, междувременно той ще натрупа необходимия опит и така ще може в най-скоро време ще бъде готов успешно да се противопостави срещу по-опитните състезатели в тежка категория.

При свръх тежките (над 99 кг.) за Туистед участие трябваше да вземе Съби, но лични ангажименти свързани с новородения му син не му позволиха да дочака доста забавения старт на мачовете в неговата категория, където сме убедени, че щеше да направи много силно представяне.

Така в общи линии може да бъде обобщено сравнително накратко участието на нашия отбор. След 12 часов маратон, много положителни емоции, много победи и много красиви събмишъни умората бе сериозна, но тя не може да се мери с удоволетворението, което носи участието (пряко и косвено) в такова събитие. Тук е мястото да изкажем специални благодарности за подкрепата към всички останали членове на отбора, както и на близките на участниците!!! Публиката, която подкрепяше отбора беше многобройна и изригваше мощно при всяко едно добро изпълнение и това безспорно мотивира всички момчета да дадат максимума от себе си! Двамата Пешовци и Ванката заслужават сериозни адмирации за работата, която свършиха по заснемането на срещите, а Виктор направи чудесни снимки. Всичко това предстои да бъде видяно както на страницата ни, така и във Фейсбуук.

Не на последно място трябва да отправим заслужени благодарности и към организаторите, които въпреки пропуските позволиха на това събитие да стане реалност. Необходимо е да похвалим съдийството на тренъора на Риъл Пейн Димитриос Тситос, който наистина безпристрастно и адекватно съблюдаваше спазването на правилата, което е сериозен напредък по отношение на съдийството в България. Искрено се надяваме тази тенденция да се запази, за да може спортът ни да се развива и да постигне нивото, което е необходимо, за да можем успешно да се конкурираме и на международната сцена.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес