Зареждане

Световният спорт с огромно признание към България и Европа

Световният спорт с огромно признание към България и Европа
Публикувано на: Октомври 31, 2019 в 08:10 ч
Признание както за страната ни , така и за цяла Европа бе засвидетелствана с избора на Слави Бинев за Член на Борда на Директорите на Световната Таекуондо Централа – KUKKIWON. Новината идва от корейската столица Сеул, където днес се проведе официално гласуване и церемония за встъпване в длъжност на президента и директорите на световното таекунодо.

„За мен е огромна чест да бъда днес сред Вас, в сърцето на Таекунодо, защото за мен Таекуондо е не само спорт, но и бойно изкуство – начин на живот. Вярвам, че ще допринеса за развитието и разпространението на завета, които нашият спорт носи, както и качествата, който той изгражда в бъдещите спортисти и личности. „ – казва Бинев по време на официалната церемония по встъпване в длъжност, днес пред Световната Централа в Корея.

Бинев е единственият европеец в управляващия орган на Световната Централа и се оказа представител на единия от само двата континента със свои делегати - Европа и Америка. Въпреки, че е единственият, сред 21 членове на Борда на Директорите без корейски корени, Президента на Българската таекуондо федерация се е доказал многократно в развитието на олимпийския спорт, както на европейско, така и на световно ниво.

 
Освен Член на Световния Борд на Директорите на Таекуондо, Бинев е и Президент на European Union /EU/ Taekwondo, Президент на БФТ и Вицепрезидент на Taekwondo Europe. Задълженията и отговорностите, които тези длъжности му носят за развитието и популяризирането на бойния спорт са тежки и амбициозни, но доказано от него и възможни. Това е второто признание за България , което Световната Таекуондо Централа оказва в рамките само на месец, след удостояването на Премиера Бойко Борисов с най-високата степен в таекуондо – 9 дан по време на официалната му визита в Сеул, Корея.

Над 8 часа и под строг контрол продължи заседаването и гласуването в „сърцето“ на Таекуондо – KUKKIWON, като 4 пъти бе гласувано избирането на Председател на Борда на Световната Централа, но 1 глас така и не достигна за официализиране на избора му . За избора на нов Председател предстои да бъде насрочено ново събрание, на което България и Европа вече имат своя официален представител и формален посланик на корейския спорт, култура и традиции в лицето на Слави Бинев.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес