Зареждане

Състезание по когнитивна атлетика на 26-ти октомври

Състезание по когнитивна атлетика на 26-ти октомври
Публикувано на: Октомври 7, 2024 в 16:21 ч

Искаш ли да разбереш колко бързи са реакциите ти, колкото светкавичен е твоят удар и експлозивна сила и да съпоставиш своите резултати с други трениращи бойни изкуства?

Искаш ли да получиш точни данни и да разбереш колко по-бърз може да станеш?


Ако скоростта на удара и бързината на реакциите е нещо важно за теб и би подобрило уменията в спорта, който практикуваш, ела на първото по рода си състезание по "Когнитивна атлетика", което ще се проведе на 26-ти октомври от 10:00 часа в частно училище "Свети Георги" (залата по жиу-жицу) в София.
 

Събитието е първото по рода си у нас и се базира на иновативна технология разработена от Ludus Alliance и организирано у нас от L.G. Sports & Entertainment. То е подходящо както за деца, които тренират разнообразни бойни спротове, в които се изисква бързина на реакциите, така и за възрастни, които тренират любителски или професионално.

Предварителната регистрация е задължителна и става от тук:
Организаторите са подготвили награди за челните три места. При децата това са Sony PlayStation за първото място и ваучери на стойност 100 лв. и 50 лв. за второ и трето място.

При възрастните наградата е ваучер за 200 лв. за първо място и съответно по 100 лв. и 50 лв. за второ и трето място.о ко

Технологията за когнитивна атлетитка на Ludus включва добре познатият уред от тренировките по бойни изкуства "педел", който е снабден с множество датчици и таймер. При показване на светлинен сигнал участникът трябва да нанесе предварително упоменат удар от различни стартови позиции и бързината на реакцията му се измерва на момента.

 
Това е най-съвременна технология, която дава възможност на спортисти от всички възрасти да развиват умения нужни за бойните изкуства, без да се налага да влизат във физически контакт.

Технологията измерва когнитивните и физическите способности и дава възможност за състезание по показатели, които досега са били неизмерими, включително време за реакция и експлозивна сила. Чрез тази цифрова платформа спортистите все още могат да участват в състезания, като същевременно се гарантира тяхната безопасност и благополучие.


Технологията на Ludus измерва времето за реакция от получаване на светлинния сигнал до нанасянето на удара. Проследяването на резултатите помагат на атлети и треньори да подобряват когнитивните им  умения.

Комбинацията между технологията на Ludus и специфични упражнения подобряват когнитивната функция на мозъка.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес