Зареждане

Над 6 тона оборудване пристигна в зала Младост за Световното по УШУ за младежи

Над 6 тона оборудване пристигна в зала Младост за Световното по УШУ за младежи
Публикувано на: Септември 13, 2016 в 07:17 ч

Броени дни остават до откриването на 6-тото световно първенство по УШУ за младежи, което ще се проведе в Бургас от 28-ми септември до 3-ти октомври. Надпреварата ще протече в  Спортна зала Младост, а първата част от оборудването вече е монтирано.  Над 6 тона тежат двата състезателни килима и платформата за Сан Да (свободни двубои).
 
„Вече приключваме с голям ремонт на залата, за да можем да отговорим на всички изкисвания за провеждане на първенството. Обособяваме специални зони за допинг контрол, пресцентър, лаборатория, зони за почивка и всички необходими удобства за състезателите и техните екипи. Това домакинство е много важно за Бургас и за развитието на бойните спортове в България изобщо и обещаваме да бъдем на ниво. Ще открием състезанието с грандиозен спектакъл на площад Тройката на 28-ми от 19:00ч. Публиката ще може да види демонстрация на най-добрите бойци от всички нации и много други изненади.”
 
Отборът ни се готви усилено и ще излъчи пълен брой състезатели, както при формите (Тао лу), така и при спаринга (Сан да). Главният треньор на отбора, Ли Трънк Хю от Виетнам, сподели, че това е един от най-талантливите отбори, с които е работил и се надява те да успеят да покажат най-доброто от себе си. Той покани също всички бургазлии да заповядат в зала Младост и да подкрепят нашите млади надежди. За състезанието в Бургас ще пристигнат 1000 атлети от 50 нации, като освен традиционните фаворити в лицето на Китай, Русия и Малайзия, ще може да видим и отбори от почти всички континенти – държави като САЩ, Иран, Мозамбик, Узбекистан и много други. За някои от младите състезатели това ще е първо напускане на родните им места, особено за най-малките от тях, които са на едва 6 години, затова и организаторите се надяват те да запазят добър спомен от Бургас.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес