Зареждане

Елитът на световното кунг-фу пристига в България

Елитът на световното кунг-фу пристига в България
Публикувано на: Юли 20, 2016 в 18:52 ч

На 28-ми септември в Бургас ще се проведе среща на изпълнителния комитет на Световната федерация по УШУ. Градът край морето е домакин на 6-тото световно първенство по УШУ за младежи между 26-ти септември и 2-ри октомври. УШУ, или както е популярен за широката публика, кунг-фу е спорт, практикуван от близо половин милиард души по цял свят. За срещата в Бургас ще пристигнат г-н Ю Дзай Джин, президент на Световната федерация по УШУ, Антъни Го вицепрезидент, Петру Гриндеану – президент на Европейската федерация по УШУ, както още 15 високопоставени гости, отговарящи за развитието на древния спорт в цял свят. Сред тях е и многократната световна шампионка Дария Тарасова, която ще представлява Русия. По време на срещата ще бъдат обсъждани въпроси, касаещи бъдещатата стратегия за развитието на спорта по света.

Г-н Ю Дзай Джин е също Вицепрезидент и член на борда на Международния олимпийски комитет, земстник-министър на спорта в Китай в периода 1999-2004г., Вицепрезидент на организационния комитет на Олимпийските игри в Пекин през 2008, както и делегат и член на китайските федерациите на много спортове като баскетбол, колоездене, автомобилизъм и др.

Срещата на управителния съвет ще даде старт и на 6-тото Световно първенство по УШУ за младежи. Домакинството на морския град беше спечелено в оспорвана конкуренция с градове като Москва, Варшава и Шарм Ел Шейх. За събитието се очаква да пристигнат над 1000 състезатели от 50 държави, придружавани от техните екипи. Състезанието ще премине под патронажа на Министъра на младежта и спорта – г-н Красен Кралев.

Подготовката на Българския отбор тече с пълна сила, като специално за предсъстезателния период в България пристигна помощник треньор от Виетнам. Ли Трънк Хю е носител на редица международни отличия в южните стилове на УШУ. Целта е нашите участници да се представят достойно и зарадват българската публика.

Фаворити в надпреварата са отборите на Китай, Русия, Турция, Индонезия, Корея, Казахстан и Сингапур. Състезанието по свободни двубои (Сан Да) ще бъде разделено на категории от 48 кг до 60 за жени и до 80кг. за мъже. Спарингите ще протекат по правилника на Световната

федерация, който е изключително зрелищен и предлага не само битка в гард, но и техники за събаряне и хвърляне на противника. Срещите се провеждат на платформа без обезопасителни въжета.

УШУ се практикува по света от близо половин милиард души, а в България ще видим най-добрите сред тях. Широката популярност на спорта на световно ниво и големия брой гости, които то ще привлече в Бургас, ще бъдат добра реклама за града и ще имат благоприятно икономическо въздействие върху туристическия сектор след края на летния сезон.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес