Зареждане

Мария Оряшкова: Каква по-голяма победа от това да видиш, че близките ти се гордеят с теб

Мария Оряшкова: Каква по-голяма победа от това да видиш, че близките ти се гордеят с теб
Публикувано на: Ноември 11, 2018 в 10:19 ч
Най-добрата ни българска самбистка, Мария Оряшкова записа силно участие в световното първенство по самбо в Букурещ, Румъния.

Мария бе убедителна във всичките си битки доминирайки над съпернички от Куба, Франция и Украйна, за да стигне до финала.

Там тя се изправи срещу състезателка от Беларус и също се представи убедително, водейки през цялата среща. 20 секунди преди края обаче имаше драматичен обрат, в който чужденката обърна точките и така успя да запише победа със съдийско решение.

Въпреки малшанса, който ѝ попречи да стигне до пета световна титла, Мария знае колко голямо и важно е постижението ѝ и го сподели за MMA.BG.

"Емоциите са смесени - има радост, но едновременно с това се питаш "Защо!? Какво не ми стигна?" Но когато видиш, че близките ти са до теб и се гордеят с теб, каква по-голяма победа от тази?"
 
 
Като за всяко голямо първенство Мария се отделя изключително много време и усилия, за да се подготви и да излезе в топ форма. Този път тя заложи на София като локация за подготовка.
 
"Готвихме се в София, за да може да имаме повече тренировъчни партньори и да обменяме повече опит. Както знаете сме единоборство, но един без друг не можем да се готвим.

Хората зад този медал са много, не съм само аз. На първо място когато се обърна на състезание винаги зад гърба ми са треньорите Васил Соколов и Иван Нетов (който е съдия на състезанието). В залата предимно тренирам с мъже, за да мога да вървя нагоре," сподели Мария за MMA.BG.

Росен и Румен Димитрови са едни от хората, които са ми помагали страшно много в залата. Целият отбор като цяло сме много задружни и им благодаря. Не на последно място приятелите ми, защото те вярват в мен и всеки път ме карат да се чувствам като победител."
 
 
В това световно участваха над 720 самбисти от 77 различни държави. Румънците се справиха отлично с организацията, както и самата Мария потвърждава. При тази оспорвана среда освен Мария, Денислав Златев също спечели сребро, а Борислав Янков стигна до бронзово отличие.
 
Вижте също: Денислав Златев: Бойното самбо е корав мъжки спорт - трябва да можеш да се бориш, да се биеш и да мислиш

"Смятам че спечелените медали са НАШИ и загубите са отново НАШИ! Ние всички сме едно цяло и се борим заедно. Всеки се бори до край, но понякога или е твоя ден или просто не е."

От тук за звездната ни състезателка следва почивка след напрегнатото състезание, но явно тя ще е кратка.

"След всичко, през което мина тялото ми през цялата година, се чувствам доста изморена. През декември започваме със зимната подготовка."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес