Зареждане

Денислав Златев: Бойното самбо е корав мъжки спорт - трябва да можеш да се бориш, да се биеш и да мислиш

Денислав Златев: Бойното самбо е корав мъжки спорт - трябва да можеш да се бориш, да се биеш и да мислиш
Публикувано на: Ноември 11, 2018 в 07:55 ч
Денислав Златев записа огромен успех за България, ставайки световен вицешампион по бойно самбо на първенството, което се проведе в Румъния през уикенда.

Златев стигна до финала в категория до 100 кг, където се срещна с шампиона Анатолий Волошинов от Украйна.

Българският боен атлет разказа за MMA.BG емоциите си около голямото спортно събитие.

"Емоцията от цялото състезание за мен е голяма, много се радвам, че успях да достигна до финала. Чувството да вземеш медал от състезание със такъв висок ранг е неописуемо, макар че вече съм го изпитал, когато през 2013-та спечелих бронзов медал от Световното първенство по борба във Зренянин, Сърбия.

Определено бойното самбо е един много корав и тежък спорт в които не трябва само да можеш да се бориш, а трябва , както да мислиш така и да се биеш.

Противниците ми в състезанието, бяха много добре подготвени и опитни, не случайно всеки един е шампион на своята страна."

Несъмнено бойното самбо е една от най-тежките бойни дисциплини, които изискват сериозна подготовка. Затова и по време на подготвителния лагер за световното, Златев е работил с голям екип, за да постигне този успех.
 
 
"Подготовката ми протече по изключително дисциплиниран и стриктен план на работа. Проведох своята подготовка в градовете Бургас и Стара Загора, във спортен клуб по кик-бокс "Аякс" със треньор  Йордан Дичев, “The Boxing Club” с треньор Павел Елкенев и клуб по борба “Берое” с треньор Евелин Русев. За борбата с кимона получих помощ от треньора Стефан Сандев и неговият клуб “BJJ Sandev Fight Team,” сподели Златев за MMA.BG.

Искам да благодаря на хората, които повярваха във мен от самото начало на моята бойна кариера, това са моето семейство, моята приятелка и близките ми приятели. Огромни благодарности изказвам на Атанас Джамбазов и на неговият баща Кръстьо Джамбазов, които допринесоха много за участието ми в това Световно първенство. Благодаря и на българската федерация по “Самбо и Бойно самбо”, на треньорите на националният отбор - Росен и Румен Димитрови, на целият национален отбор, който беше на състезанието и ме подкрепя."
 
Златев оцени организацията по провеждането на световното в Румъния като отлична - всичко е протекло стриктно и професионално. На първенството българската самбистка Мария Оряшкова взе също сребърен медал, а Борислав Янков спечели бронз.

Вижте също: Мария Оряшкова: Каква по-голяма победа от това да видиш, че близките ти се гордеят с теб
 
След големия успех, Златев смята да си вземе кратка почивка, за да се възстанови от контузия, а след това се впуска в натоварения спортен календар за 2019-та в няколко дисциплини.

"Предстои ми кратка почивка, защото 10 дни преди състезанието получих травма на рамото и искам да се възстановя на пълно преди отново да започна тренировки.

След това започвам отново подготовка за предстоящият сезон. Мисля да взема участия във Държавните първенства по борба, бойно самбо и кик-бокс."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес