Зареждане

Благоевград е домакин на държавното първенство по таекуон-до

Благоевград е домакин на държавното първенство по таекуон-до
Публикувано на: Февруари 2, 2019 в 11:05 ч
Община Благоевград е домакин на държавното първенство по таекун-до, версия ITF, съобщиха от общината. То се организира от благоевградския таекун-до ITF клуб "Фолкън". Спортното събитие стартира днес и ще продължи до 3 февруари (неделя).

Първенството по таекун-до се провежда в зала "Скаптопара" от 9:00 часа до 19:00 часа при вход свободен. Състезателите са от всички възрастови групи - юноши и девойки, мъже и жени. Участват 21 клуба от цяла България, а картотекираните състезатели са 360. Таекуондистите се борят за квоти за европейското първенство през 2019 г., което ще се проведе в Римини (Италия).

Таекуон-до ITF клуб "Фолкън" е един от водещите в България, с множество спечелени от негови състезатели купи, титли, медали от световни и европейски шампионати, припомнят от община Благоевград. От почти година време спортистите от "Фолкън" провеждат своите тренировки в новата и напълно оборудвана зала "Орфей" в парк "Македония", оформил се на територията на предоставените на общината бивши военни имоти.
sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес