Най-големият сайт за бойни спортове

       

Българка със златен медал по таекуондо в Холандия

Българка със златен медал по таекуондо в Холандия
Публикувано на: Март 12, 2018 в 07:19 ч
Източник: Агенция Фокус
Поредният успех за родното таекуондо записа младата ни надежда Ванеса Маркова в кат. до 49кг при  девойки. Тя спечели златен медал за България на силния  G1 Class турнир - Холандия Оупън. След 5 победи над таекуондистка от Великобритания със златна точка, представителка на Испания с 11:6, националка на Германия със златна точка, втора германка на полуфинал с 11:4, и на финала националката на Испания с 8:0, нашето момиче развя българското знаме насред Айндховен! Ванеса ще вземе участие на Световно за девойки и после олимпийска квалификация, като и двете състезания са в Тунис, съобщава Агенция Фокус.

Поводи за радост имахме и при кадетите, където Денис Димитров - Рицаря в кат.до 49 кг. преодоля съперника си от Швеция с категоричото 14:2, а после се изправи срещу състезател от Германия. След сериозна и драматична битка, българинът в крайна сметка взе бронзовия медал.

Останалите наши представители  Румина Кирчева (-46кг девойки) и Дарин Кирилов (-45кг кадети), достойно защитиха българското знаме. Треньори на всички българи бяха Станимир Лазаров и Ангел Кирчев от ТК"Херея".

Следващата седмица в Харков, Украйна ще се проведе силният турнир от веригата G1 - Украйна Оупън, а българите, които щв вземат участие са Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Митко Джорджев и Даниел Турнов.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Новини

Българските таекуодисти превзеха Израел

Българските таекуодисти превзеха Израел
Победният път за българсктие таекуондисти продължава с пълна сила.
Новини » ноември 27, 2018 (0)
цялата новина

Силен старт за българите на Европейски турнир по Таекуон-До ITF в Пловдив

Силен старт за българите на Европейски турнир по Таекуон-До ITF в Пловдив
В спортната зала на Пловдивския университет завърши първата дисциплина от програмата на Европейския турнир по Таекуон-До ITF.
Новини » ноември 25, 2018 (2)
цялата новина
Мнения в Facebook